Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

200 de paturi au fost așezate în fața primăriei din Ierusalim pentru a cere eliberarea ostaticilor reținuți în Gaza

Aproximativ 100 de activiști și familii din satele atacate de Hamas au amenajat peste 200 de paturi pentru a ridica atenția asupra israelienii ținuți ostatici în Gaza. Paturile, simbolizându-i pe cei ținuți captivi, au fost instalate luni în fața primăriei din Ierusalim pentru a cere eliberarea lor.

Familiile ostaticilor cer ajutorul autorităților

Navit Sagi, în vârstă de 44 de ani, este nepoata ostaticei Ada Sagi, în vârstă de 75 de ani. Ada a fost considerată dispărută până acum două zile, când guvernul israelian a anunțat familia că a confirmat că aceasta este în viață și că este ținută ostatică în Gaza.

"Toate aceste paturi sunt goale. Toți acești oameni de aici îi caută pe cei dragi și noi nu știm nimic. Sunt bebeluși și copii, mame și tați, nepoți, bunici și bunicuțe care lipsesc, care au fost răpiți din paturile lor, din casele lor. Ei nu sunt soldați," a declarat Navit Sagi, nepoata unei femei luate ostatice.

Navit a declarat că familia crede că aceasta s-a zbătut și a fost rănită în timpul răpirii, pe baza distrugerilor și a sângelui găsit în casa bunicii.

"Când au ajuns la casa ei, au deschis adăpostul și ea nu era acolo. Ea s-a luptat, știm că s-a luptat, s-a luptat cu ei. Există pete de sânge. Și nu am mai auzit nimic despre ea până acum două zile, a dispărut și tocmai ni s-a confirmat că este răpită," a explicat Navit Sagi pentru Associated Press.

”Guvernul ar trebui să facă orice, orice pentru a-i aduce înapoi pe cei dragi nouă. Orice. Nu este nimic altceva mai important decât asta, doar să-i aducem acasă acum," a adăugat Navit Sagi.

Războiul dintre Israel și Hamas a izbucnit în urma atacului devastator al Hamas din 7 octombrie asupra comunităților din sudul Israelului. Peste 1.400 de persoane au fost ucise în Israel, majoritatea fiind civili uciși în timpul raidului inițial al Hamas. În plus, 240 de ostatici au fost luați din Israel în Gaza de către gruparea militantă.

Bilanțul palestinian al morților în războiul dintre Israel și Hamas a ajuns la 8.306, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, condus de Hamas. În Cisiordania ocupată, peste 110 palestinieni au fost uciși în violențe și raiduri israeliene.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE