Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

20.000 de canadieni au fost evacuați din cauza incendiilor de vegetație

Cel mai mare oraș din nordul Canadei, Yellowknife, a fost evacuat din cauza incendiilor forestiere care avansează rapid. 20.000 de oameni au fost nevoiți să își părăsească locuințele.

Peste 200 de incendii de vegetație au ars deja o zonă extinsă din Teritoriile de Nord-Vest. Miercuri, în toată Canada erau 1.067 de incendii active, scrie euronews.com.

Evacuările aeriene urmau să înceapă joi. Doar cei care nu au posibilitatea de a pleca pe cale rutieră ar trebui să se înregistreze pentru zborurile de plecare, au adăugat oficialii.

"Vreau să fie clar că orașul nu este în pericol imediat și că există o fereastră sigură pentru ca locuitorii să părăsească orașul pe drum și pe calea aerului", a declarat Shane Thompson, un ministru al guvernului pentru Teritori, în cadrul unei conferințe de presă.

Incendiul ardea la aproximativ 17 kilometri în afara orașului. Ordinul de evacuare emis miercuri seară se aplică în orașul Yellowknife și în comunitățile învecinate ale primelor națiuni Ndilo și Dettah.

"Fără ploaie, este posibil să ajungă la periferia orașului până în weekend", a declarat Thompson.

În cazul în care fumul limitează vizibilitatea, cei care părăsesc Yellowknife pe autostradă vor fi escortați prin zona activă a incendiului.

Opt comunități care totalizează aproape 6.800 de persoane, adică 15% din populația Teritoriilor de Nord-Vest, au fost deja evacuate, a declarat în cursul zilei Mike Westwick, ofițerul de informare despre incendii din regiune.

Multe autostrăzi au fost închise, iar teritoriul a avut parte de ceea ce oficialii au numit cel mai mare transport aerian din istorie.

Canada a înregistrat un număr record de incendii de vegetație în acest an. Au ars peste 21.000 de kilometri pătrați.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE