Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

16 zile de la Londra la Maroc: Toate locurile pe care le puteți vedea în noua aventură feroviară prin Europa

Călătoriile cu trenul sunt în plină expansiune în Europa, dar ce ai zice dacă acestea te-ar putea duce dincolo de continent?

O nouă călătorie pe uscat în nordul Africii cu compania de călătorii fără zboruri Byway demonstrează că nu trebuie să urcați într-un avion pentru a vă aventura mai departe.

O combinație de tren, autobuz și feribot vă duce într-o aventură de 16 zile din Marea Britanie până în Maroc , prin Franța și Spania.

Pornind de la Londra, excursia se desfășoară prin Nîmes în Franța, prin Madrid și Cádiz în Spania, apoi traversează strâmtoarea Gibraltar cu feribotul, ducându-vă la Tanger, Chefchaouen, Fez și Casablanca în Maroc.

Cum poți ajunge de la Londra la Tanger fără a zbura?

În excursia Byway în Maroc, veți călători cu trenul de la Londra prin Paris până la Nîmes, unde vă veți petrece prima noapte. După ce ați explorat unele dintre cele mai bine conservate ruine romane din afara Italiei, veți merge mai departe cu trenul către Madrid prin Barcelona.

Lăsați în urmă muzeele și galeriile capitalei spaniole în timp ce vă urcați înapoi în tren și călătoriți către orașul-port andaluz Cadiz, unul dintre cele mai vechi orașe din vestul Europei.

După o noapte de odihnă, un autobuz către Tarifa vă va lăsa apoi la traversarea cu feribotul către Tanger, unde veți avea la dispoziție două nopți pentru a explora centrul vibrant al artelor.

Chefchaouen, renumit pentru clădirile sale de culoare albastru pudra, este următorul. Aici, vă puteți pierde printre obiectele de artizanat ornamentate, covoare otomane și ceramică pe aleile șerpuitoare ale medinei.

După o călătorie de patru ore cu autobuzul la Fez, relaxează-te în cazarea ta tradițională „riad” înainte de a face un tur cu ghid, relaxându-te în hamamul Palais Amani sau absorbind priveliștile și mirosurile tăbăcăriei Chouara.

Casablanca va fi ultima ta oprire înainte de a te întoarce la Tanger cu trenul de mare viteză TGV Al Boraq. O destinație populară a soarelui de iarnă pentru francezul de dinaintea celui de-al Doilea Război Mondial, orașul-port este plin de magazine de antichități și piețe care amintesc de această epocă apuse.

Călătoriile cu trenul pe distanțe lungi câștigă teren

Călătoriile cu trenul european sunt o alternativă din ce în ce mai populară la zborurile pe distanțe scurte - și deseori funcționează mai repede în general.

Dar mai mulți oameni își arată acum interesul pentru călătoriile cu trenul pe distanțe lungi: anul trecut, 30% din rezervările de vacanță ale Byway au fost pentru călătorii de 10 zile sau mai lungi, față de doar 5% în 2021.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE