Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zmeura de Aur 2023. Actrița Ryan Kiera Armstrong (12 ani), retrasă de pe lista nominalizărilor

Premiile Razzie Awards (Zmeura de Aur), care parodiază premiile Oscar şi „recompensează” cele mai neinspirate filme şi interpretări actoriceşti, a provocat o adevărată agitație prin nominalizarea actriței Ryan Kiera Armstrong, în vârstă de 12 ani, la categoria „Cea mai proastă actriță” pentru interpretarea sa în Firestarter, remake-ul filmului din 1984 bazat pe romanul omonim al lui Stephen King.

Ryan Kiera Armstrong, care a mai jucat în It Chapter Two, Black Widow și The Tomorrow War, avea 11 ani în momentul filmărilor la Firestarter.

În urma criticilor, decizia a fost anulată

Într-o declarație, fondatorul Razzies Awards, John Wilson, și-a cerut scuze și a confirmat că numele actriței Ryan Kiera Armstrong a fost eliminat de pe buletinul de vot.

În plus, Razzies Awards introduce o limită de vârstă pentru nominalizări. Așadar, persoanele sub 18 ani nu vor fi eligibile pentru a fi nominalizate la aceste premii.

Printre cei care au criticat decizia de a o nominaliza pe Ryan Kiera Armstrong s-a numărat și Julian Hilliard, care a apărut în WandaVision și Doctor Strange in the Multiverse of Madness: „Premiile Razzies sunt deja răutăcioase și lipsite de clasă, dar să nominalizezi un copil este pur și simplu respingător și greșit”, a spus Julian Hilliard.

Printre nominalizările anterioare se numără Macaulay Culkin pentru trei spectacole (Getting Even With Dad, The Pagemaster și Richie Rich) în 1995, la vârsta de 15 ani, și Jake Lloyd pentru Star Wars: Episode I - The Phantom Menace, când avea 11 ani.

Jake Lloyd a declarat că în urma atacurilor primite atât din partea colegilor, cât și din partea presei, a renunțat definitiv la actorie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE