Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ziua Regalității în România, marcată în mod festiv la Palatul Elisabeta. Trei momente istorice importante

La Palatul Elisabeta, din București, de Ziua Regalității, sute de invitați au participat la un eveniment inedit. Ținuta a fost în ton cu protocolul regal, iar doamnelor li s-a dăruit bujori.

Pe 10 mai, în România este sărbătorită Ziua Regalității. Iar un eveniment mult așteptat este Garden Party, la Palatul Elisabeta din București. Timp de aproximativ două ore, invitații asistă la o recepție organizată de Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Radu.

Ziua Regalității în România, marcată în mod festiv la Palatul Elisabeta

Anul acesta, în curtea Palatului, Orchestra reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale a asigurat colona asonoră a evenimentului.

Doamnele și domnii au respectat, vestimentar, protocolul unei astfel de ocazii. Iar la intrare, au fost dăruiți bujori, de altfel floarea națională a României.

VEZI GALERIA
8 imagini

Alida Mocanu, jurnalist Euronews: "Pe 10 Mai 1881, principele Carol devenea primul rege al României sub numele de Regele Carol I. Din anul 2015, ziua de 10 Mai a fost declarată sărbătoare națională."

Peer Gebauer, ambasadorul Germaniei în România: "Este o onoare pentru noi că Familia Regală a României are legături directe cu Germania, prin intermediul Regelui Carol I. Și suntem întotdeauna foarte fericiți să fim în preajma Familiei Regale și să acceptăm invitația la acest eveniment minunat. Locul arată superb, este plăcut să vezi atâția oameni minunați."

Dan Grigore, pianist: "Toată România asta modernă care s-a construit s-a construit prin eforturile regilor. Unificarea României s-a făcut prin eforturile regilor. Să nu uităm de succesul pe care l-a avut Regina Maria, ca ambasador special al României, activitatea ei colosală în America, în Anglia, în Franța, care a dus la marea unificare a României."

Ziua de 10 mai, adică ziua Regalității, marchează trei momente importante ale istoriei: anul 1866, când Principele Carol a ajuns în România, apoi 1877, anul declarării independenței, și 10 mai 1881, momentul când a început domnia de 48 de ani a Regelui Carol I.

La evenimentul de la Palatul Elisabeta au participat sute de invitați, demnitari ai statului, reprezentanți ai autorităților locale, dar și personalități din lumea artelor și sportului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE