Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zelenski se plânge de supremaţia forţelor aeriene ruse şi cere mai multe avioane de luptă: Rusia controlează cerul

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se plânge de lipsurile din apărarea aeriană a ţării sale şi de supremaţia forţelor armate ruse, informează luni dpa.

"Rusia controlează cerul"

"Rusia controlează cerul", a declarat Zelenski, trecând de la ucraineană la engleză, într-un interviu acordat duminică postului american NBC. Zelenski a reiterat că principala sa solicitare o constituie sisteme de apărare mai bune.

"Daţi-mi posibilitatea de a compara puterea noastră cu cea a Rusiei pe cer", a adăugat el, reluând indirect cererea sa pentru avioane de luptă occidentale.2

Ucraina mai are nevoie de drone şi de arme pentru a se apăra împotriva dronelor. Imediat ce va fi stabilit cât de cât un echilibru pe cer, forţele ucrainene de la sol vor putea avansa, a subliniat Zelenski.

Preşedintele ucrainean a spus că soldaţii săi nu pot fi aruncaţi în luptă cum face Rusia cu soldaţii săi. "Ei (ruşii) îşi tratează soldaţii ca pe carne de tun", a afirmat Zelenski.

Volodimir Zelenski şi-a reiterat poziţia conform căreia în prezent nu pot exista negocieri cu Rusia. "Nu dorim să purtăm niciun dialog cu teroriştii", a subliniat el. "Cuvintele lor nu înseamnă nimic. Nimic. Nu putem avea încredere în terorişti, pentru că teroriştii se întorc întotdeauna... Ei nu vor decât să ne distrugă şi să ne ucidă pe toţi", a mai afirmat Zelenski.

Ucraina îşi continuă lupta împotriva trupelor preşedintelui rus Vladimir Putin, a spus Zelenski. "Nu dorim să cedăm libertatea noastră acestui terorist nenorocit care este Putin", a afirmat Zelenski.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE