Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zelenski, mesaj de mulțumire pentru România: Datorită partenerilor, Ucraina se poate apăra mai bine

Liderul de la Kiev a precizat că sistemul de apărare aeriană este mult mai puternic decât anul trecut datorită partenerilor occidentali. În mesajul său, Volodimir Zelenski a mulțumit și României pentru ajutoarele acordate.

Armata rusă a început o ofensivă pentru a recâștiga localitățile din jurul Bahmutului, a declarat șeful forțelor terestre ucrainene. În timp ce lupte grele se duc în estul țării, președintele Volodimir Zelenski a avertizat că Rusia și-ar putea intensifica atacurile asupra infrastructurii energetice și că Kievul se pregătește pentru ce e mai rău.

Zelenski a mulțumit inclusiv României pentru ajutoarele acordate.

Iarna trecută, armata rusă a bombardat violent infrastructură energetică și a lăsat milioane de ucraineni fără curent și căldură în plină iarnă. Din această toamnă, armata rusă a reluat atacurile masive cu rachete și drone kamikaze.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Rusia se pregătește pentru iarnă. Mulțumesc tuturor partenerilor noștri care au ajutat Ucraina cu apărarea aeriană, precum: Statele Unite, Germania, Franța, Marea Britanie, Norvegia, Italia, România. Scutul aerian ucrainean este deja mai puternic decât anul trecut”.

Guvernul României nu a vorbit niciodată în spațiul public despre ajutorul concret pe care țara noastră l-a oferit Ucrainei. În timpul vizitei sale de luna trecută, Volodimir Zelenski a spus că România a oferit Ucrainei 15 pachete de ajutoare militare fără a da mai multe detalii.

Pentru a ține piept atacurilor rusești, mii de soldați ucraineni se antrenează în baze militare din Franța, Germania sau Marea Britanie.

„Aici se antrenează soldați ucraineni care au profiluri diferite. Unii dintre ei sunt bărbați care au făcut serviciul militar în Ucraina și au fost mobilizați în război ori s-au înscris ca voluntari. Astfel, ei învață din nou lucruri fundamentale pentru a lupta”.

Între timp, analiștii Institutului american pentru Studiul Războiului au semnalat că Ucraina pare să intensifice atacurile împotriva infrastructurii militare și logistice ale armatei ruse. Kievul atacă atât în teritoriile ocupate, cât și pe teritoriul Rusiei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE