Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zelenski este convins că Rusia va pierde războiul: "Esenţialul este ceea ce noi demonstrăm cu victoria noastră”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, aflat în vizită în Danemarca, a declarat luni, la Copenhaga, că este convins că Rusia va pierde războiul, în condiţiile în care Danemarca şi Olanda au anunţat că vor livra Ucrainei în viitorul apropiat avioane de luptă F-16, informează AFP.

"Astăzi, noi suntem convinşi că Rusia va pierde acest război", a declarat Zelenski în faţa mulţimii adunate lângă Parlament.

19 avioane F-16 pentru Ucraina

Cele 19 avioane F-16 promise de Danemarca vor fi livrate progresiv Kievului: şase spre sfârşitul anului, opt anul viitor şi cinci anul următor, potrivit şefei guvernului danez.

"Esenţialul este ceea ce noi demonstrăm cu victoria noastră, cooperarea noastră", a continuat preşedintele ucrainean. "Împreună, noi demonstrăm că viaţa are valoare, că oamenii contează", a subliniat el.

"Libertatea este importantă, Europa este importantă", a mai declarat Zelenski.

Cu o zi înainte, Zelenski a salutat decizia "istorică" a Olandei şi Danemarcei de a livra ţării sale în total 61 de avioane de luptă F-16 de fabricaţie americană.

Zelenski s-a deplasat duminică în aceste două ţări pentru a examina aparatele pe care Kievul le cere neîncetat de la declanşarea invaziei ruse, pentru a combate forţele Moscovei, mult superioare în acest stadiu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE