Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zelenski, despre teritoriile eliberate de sub controlul rușilor. ”Măsurile de stabilizare au fost finalizate pe o suprafață de peste 4.000 de km pătrați”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat, marţi seară, că în regiuni de pe o suprafaţă de peste 4.000 de kilometri pătraţi au fost finalizate măsurile de stabilizare pe măsură ce militarii Ucrainei reiau controlul.

”Până în prezent, măsurile de stabilizare a s-au finalizat în districtele cu o suprafață de peste 4.000 de kilometri pătrați. Stabilizarea continuă în teritoriul eliberat de aproape aceeași dimensiune.

Sunt depistaţi ocupanţi şi grupuri de sabotaj, colaboratori sunt reţinuţi şi securitatea deplină este restabilită.

Poliţiştii de frontieră sunt responsabili cu protejarea frontierei de stat în teritoriul eliberat”, a afirmat Volodimir Zelenski.

Președintele Zelenskia afirmat că este important ca viaţa să revină la normal în regiunile recucerite de militarii ucraineni.

"De exemplu, în Balakliya, în Hrakove, a început deja plata pensiilor pentru ultimele cinci luni, perioada în care pur şi simplu nu puteam face plăţi din cauza ocupaţiei. Şi toţi pensionarii ucraineni din teritoriul eliberat îşi vor primi banii. Ucraina îşi îndeplineşte întotdeauna obligaţiile sociale faţă de oameni", a menţionat Zelenski.

Liderul de la Kiev a mai precizat că a discutat cu directorul Fondului Monetar Internaţional (FMI), Kristalina Georgieva căreia i-a mulțumit pentru alocarea unui sprijin în valoare de 1,4 miliarde de dolari.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE