Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Volodimir Zelenski critică dur forţele ruse care au tras asupra bărcilor de evacuare din zonele inundate

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a condamnat atacurile asupra bărcilor de salvare care transportau civili în zona de război inundată a Hersonului din sudul ţării.

"Chiar şi fiarele sunt mai morale decât tine, statule rus", a declarat preşedintele Zelenski în mesajul său video de duminică seara."Teroriştii ruşi continuă să tragă asupra rutelor de evacuare, punctelor de evacuare, a bărcilor care evacuează oameni", potrivit Agerpres.

O ambarcaţiune care transporta 21 de persoane a fost atacată de forţele ruse duminică în timp ce civilii încercau să ajungă în siguranţă din oblastul Herson ocupat de ruşi, potrivit autorităţilor ucrainene. Trei persoane au murit şi 10 au fost rănite, a confirmat bilanţul şeful statului ucrainean.

Preşedintele Zelenski a mai informat că reprezentanţi ai Curţii Penale Internaţionale de la Haga au vizitat regiunea Herson pentru a evalua situaţia la faţa locului."Această anchetă este foarte importantă pentru securitatea întregii lumi", a spus Zelenski.

Potrivit liderului de la Kiev, aproximativ 4.000 de persoane au fost salvate până acum din zonele afectate de inundaţii. Zeci de oraşe şi sate sunt încă cuprinse apă, dar situaţia cea mai gravă se înregistrează în zona ocupată de forţele ruse pe malul stâng al Niprului. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE