Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zelenski a mulțumit celor 7 senatori americani care susțin recunoașterea acțiunilor Rusiei împotriva Ucrainei drept genocid

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a mulțumit celor șapte senatori americani care susțin recunoașterea acțiunilor Rusiei împotriva Ucrainei drept genocid.

În discursul său zilnic, Zelenski a subliniat că acest proiect este o realizare foarte importantă a Primei Doamne ucrainene, care a efectuat recent o vizită în Statele Unite, unde a ținut un discurs emoționant în fața Congresului american. Olena Zelenska a primit asigurări atât din partea democraților, cât și a republicanilor, că SUA va susține în continuare Ucraina.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Acum câteva luni, grupul nostru de experți, condus de Yermak și Michael McFaul, a sugerat recunoașterea acțiunilor Rusiei împotriva Ucrainei drept genocid și, iată, avem primul rezultat palpabil al vizitei Primei Doamne a Ucrainei în SUA, senatorii Risch, Cardin, Wicker, Blumenthal, Portman, Shaheen și Graham au prezentat un proiect de rezoluție privind recunoașterea acțiunilor Rusiei în Ucraina drept genocid. Rezoluția afirmă că acțiunile Rusiei în Ucraina, care includ deportări forțate în Rusia și uciderea țintită a populației ucrainene în timpul atrocităților în masă, constituie genocid împotriva poporului ucrainean”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE