Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zborul tău are o escală lungă? Aceste aeroporturi europene sunt suficient de aproape pentru a face excursii turistice în oraș

Aeroportul Changi din Singapore reia tururile gratuite de escală după o pauză de trei ani, în timpul pandemiei. Cele patru tururi ghidate zilnice, cu o durată de mai puțin de trei ore fiecare, îi duc pe pasagerii în tranzit să viziteze obiective turistice din oraș, precum Galeria Națională, Arab Street sau Chinatown.

Turul Jewel Tour îi duce, de asemenea, pe călători în jurul atracțiilor aeroportului, cum ar fi Shiseido Forest Valley și HSBC Rain Vortex, și pentru o degustare de gustări tipice din Singapore.

Și mulți călători aleg să profite de aceste pachete turistice, potrivit Flight Centre UK. Justin Penny, Head of Aviation, spune că un sejur de 24 până la 48 de ore în oraș ar putea chiar să vă facă să economisiți bani - chiar și cu prețul unui hotel.

"Aceasta este, de asemenea, o modalitate interesantă de a menține prețurile mai mici, deoarece poate oferi adesea călătorilor acces la mai multe opțiuni de zbor, deoarece nu trebuie să se conecteze cu câteva ore."

Compania de turism trimite mii de persoane în Singapore în fiecare an și mulți aleg să includă o escală extinsă în călătoria lor.

Istanbul este singurul aeroport din Europa care oferă tururi de escală, puse la dispoziție gratuit de Turkish Airlines.

Dar o mulțime de aeroporturi europene sunt suficient de aproape de centrele orașelor pentru a vă putea organiza propria excursie de vizitare a obiectivelor turistice în timp ce așteptați următorul zbor.

Rețineți că, deși zborurile reprezintă întotdeauna o mare parte din amprenta de carbon, o modalitate de a reduce impactul acestora este de a zbura direct la destinație.

Cum să vă organizați propriul tur de escală

Dacă aveți de gând să părăsiți aeroportul , trebuie să țineți cont de câteva sfaturi. În primul rând, asigurați-vă că vi se permite să părăsiți aeroportul și să vă întoarceți. Dacă puteți, atunci faceți multe cercetări în avans, în special despre transport.

Acordă-ți suficient timp la întoarcere pentru eventualele anulări sau întârzieri ale transportului public - nu are rost să riști să pierzi zborul pentru o mică vizită turistică.

Nu fiți prea ambițios cu itinerariul. Decideți-vă asupra câtorva atracții principale și aveți câteva variante de rezervă în cazul în care cozile pentru intrare sunt lungi.

Dacă este prea puțin timp să vă înregistrați bagajele, lăsați-le într-un dulap din aeroport.

Escală la Amsterdam: Artă și clădiri istorice celebre

Dacă stați pe la aeroportul Schiphol din Amsterdam, aveți o mulțime de lucruri care să vă țină ocupat fără să părăsiți clădirea.

Pentru cultură, mergeți la mini-sucursala din aeroport a renumitului Rijksmuseum. Expoziția se schimbă în mod regulat, astfel încât vizitatorii frecvenți au ocazia să vadă o serie de capodopere.

Dacă escala este mai mare de cinci ore, veți avea suficient timp pentru a vă îndrepta spre centru. Trenurile până la Amsterdam CS, gara centrală a orașului, durează aproximativ 20 de minute.

De acolo, sunteți la o aruncătură de băț de canalele străbătute de barje cu case cu fronton, de Palatul Regal baroc și de cartierul roșu.

Escală la Paris: Croissante și cafea

Tururile de escală în Paris trebuie planificate cu atenție, deoarece este ușor să faci o greșealăcu transportul public. Dar atâta timp cât vă urcați în trenul RER B de la aeroportul Charles De Gaulle până în cartierul Saint-Michel, este o călătorie de doar 40 de minute până în centrul orașului.

De aici, vă aflați foarte aproape de gloria gotică a Catedralei Notre Dame, care se află în prezent în proces de restaurare și se va redeschide în 2024.

Cartierul este, de asemenea, plin de cafenele și brutării șic, precum Odette Paris și A. Lacroix Patissier.

De la Saint-Michel, puteți lua metroul cu linia galbenă până la Champ Des Mars pentru a vedea Turnul Eiffel.

Escală la Veneția: Canale și cocktailuri

De la aeroportul Marco Polo din Veneția, călătorii se pot urca în cursa autobuzului ACTV, care durează 20 de minute, până la Piazzale Roma, stația de autobuz și tramvai situată chiar lângă centrul istoric al orașului cu canale.

De aici, vă aflați la doar un pod sau două distanță de arta deosebită, biserici unice și o mulțime de baruri.

La zece minute de mers pe jos ajungeți în ghetoul evreiesc, cu brutării cușer, cafenele pe malul canalelor și galerii independente încântătoare.

De-a lungul Fondamenta della Misericordia, puteți prinde soarele în timp ce beți un pahar de vin cu cicchetti - mici gustări de pește prăjit, felii de brânză sau pâine crocantă cu toppinguri.

Pentru hrană culturală, vizitați Biserica San Simeon Piccolo, chiar vizavi de gară, care are o criptă înfricoșătoare, sau Biserica San Nicola da Tolentino, pentru o pictură uluitoare pe tavan.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE