Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Grevă în domeniul transportului aerian din Italia. Vor fi perturbări în orarul de zbor al avioanelor

Angajații din aeroporturile italiene au declanșat astăzi o grevă națională. Sindicaliștii cer creșterea salariilor.

Ministerul Afacerilor Externe de la București îi avertizează pe cei care vor să călătorească în Italia că traficul aerian va fi perturbat din cauza protestului.

Greva națională ar urma să dureze 24 de ore. MAE îi informează pe cetățenii români că pot solicita asistență la consulatele României din marile orașe italiene.

Când vor mai fi greva la transporturi, în Italia

Grevele din transporturi nu sunt neobișnuite în Italia în timpul verii. Sindicatele italiene care reprezintă personalul din companiile aeriene, operatorii feroviari și din transportul public au anunțat deja o serie de greve în acest an.

Este posibil să existe perturbări regionale din cauza grevelor de la companiile de transport regionale, așa că merită să verificați înainte de a călători.

Greve în transportul public la nivel național

Vineri, 7 iulie, personalul din transportul public din întreaga țară va face grevă timp de 24 de ore. De la trenuri până la feriboturi și servicii de metrou, este posibil să apară întârzieri și perturbări din cauza grevelor.

Nivelul de perturbare va varia de la un oraș la altul și chiar de la un serviciu la altul, așa că merită să verificați cu furnizorul dumneavoastră de servicii de călătorie pentru a vedea în ce măsură ați putea fi afectat.

Transportul public va fi afectat de la miezul nopții de pe 6 iulie până la începerea serviciului pe 7 iulie, apoi din nou de la 8:30 la 17:00 și de la 20:00 la miezul nopții. Serviciul minim este garantat de la începerea serviciului pe 7 iulie până la ora 8:29 și de la 17:01 la 19:59.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE