Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

MAE, atenționare de călătorie pentru Italia. Grevele sindicatelor pot afecta transportul aerian în perioada 3-7 Iunie

Traficul aerian va fi paralizat astăzi în Italia, din cauza grevei lucrătorii din aeroporturi. Ministerul român al Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru această țară.

”Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Italiană că, în perioada 3-7 iunie 2023, vor avea loc, în diverse orașe italiene, mai multe greve, care pot provoca perturbări asupra transportului public de călători și aerian”.

Greva este a lucrătorilor care manevrează bagajele în aeroporturile din Italia. Sindicaliștii spun că aceștia au ajuns într-o situație inacceptabilă și cer salarii mai mari.

Sunt aeroporturi unde activitatea e întreruptă între orele 12.00 și 17.00, dar și altele unde e întreruptă pe parcursul a 24 de ore.

Sunt deja 116 curse care au fost anulate de pe aeroporturile din Italia.

Pentru a fi siguri că vor ajunge în vacanțe, călătorilor li se recomandă să consulte site-ul ministerului român de externe și site-ul autorității aeronautice din Italia.

http://scioperi.mit.gov.it/mit2/public/scioperi, http://roma.mae.ro/,   http://cgroma.mae.ro/, https://www.mae.ro/

Cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE