Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Xi Jinping le-a cerut ambasadorilor ţării sale să creeze o "armată de fier diplomatică'

Publicat de: Euronews

Preşedintele chinez Xi Jinping le-a cerut vineri ambasadorilor ţării sale să creeze o "armată de fier diplomatică" loială partidului comunist, capabilă să apere "interesul naţional" în faţa marilor puteri, a consemnat Reuters.

"Îndrăzniţi să fiţi buni luptători şi să deveniţi apărători ai interesului naţional. Trebuie apărate cu fermitate interesele de suveranitate naţională, securitate şi dezvoltare, dând dovadă de pregătire şi o voinţă puternică de a înfrunta marile puteri", le-a spus Xi emisarilor de peste hotare reuniţi la Beijing, potrivit canalului de stat CCTV.

Xi cere disciplină de partid

El i-a îndemnat totodată pe diplomaţi să adere la disciplina de partid, repetând de şapte ori cuvântul "strict".

"Trebuie puse în prim plan regulile şi disciplina, fiecare să se autodisciplineze cu stricteţe, să-şi asume responsabilitatea cu stricteţe (...) şi să se creeze o armată de fier diplomatică loială partidului (...), capabilă de luptă şi de disciplină strictă", a mai spus Xi Jinping.

El a subliniat totodată necesitatea ca Beijingul să-şi sporească influenţa pe plan internaţional pentru a combate ceea ce consideră a fi tentativele Occidentului de a îngrădi China, repetând de cinci ori cuvântul "luptă".

"Trebuie să construim prietenii ample şi profunde, iar lupta pentru a câştiga inimile oamenilor nu trebuie să aibă loc doar în temple, ci în mijlocul maselor. Trebuie să folosim limbajul şi metodele străinilor pentru a face cunoscută China", a adăugat el.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE