Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

WishFest 2023: Magia lampioanelor care îndeplinesc dorințe, inspirată după o tradiție thailandeză

Lacul Floreasca a strălucit în lumina a mii de lampioane lansate pe apă. Evenimentul este inspirat dintr-o tradiție thailandeza, veche de peste 700 ani care celebrează speranța și bucuria de a trăi. Pe fiecare lampion oamenii și-au scris dorințe sau urări de bine. După încheierea evenimentului, organizatorii curăță lacul, pentru a evita orice risc de poluare a apei.

Ca niște licurici, mii de lampioane au acoperit Lacul Floreasca. Fiecare luminiță reprezintă o dorință a celor care participă la festivalul WishFest. Alții au vrut să transmită un gând bun celor dragi și celor care sunt departe.

Participant: ”Ce își dorește fiecare, pace, sănătate, fericire pentru familie. Sănătate la fel pentru familie și lucruri bune pentru la anul. Mă simt plină de speranță pentru ce urmează și am un sentiment de fericire în suflet.”

Evenimentul, prietenos cu mediul

Organizatorii festivalului s-au asigurat că nu va exista nicio urmă de poluare a lacului. Lampioanele sunt făcute din materiale naturale, lemn și hârtie, care au fost tratate cu o soluție specială pentru a nu se scufunda.

Alexandra Dinu, organizator: ”După ce am scris dorința, se montează hârtia pe lampion, aceasta e o lanterna, nu folosim foc în niciun caz, ar putea arde hârtia și ar putea fi accidente.”

Peste 10 mii de oameni au venit în prima zi. Cei care încă vor să ajungă aici să scrie o dorință pe un lampion și să o lanseze pe lacul Floreasca o pot face și duminică până la ora 23.

După ce toată lumea se va bucura de peisajul mirific, organizatorii curăță lacul Floreasca și adună toate lampioanele. Multe vor fi refolosite la ediția următoare, iar unele sunt transformate în căsuțe pentru păsări.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE