Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

WishFest 2023. Festivalul lampioanelor pe apă are loc în weekend, pe Lacul Floreasca din București

WishFest 2023, a treia ediție a Festivalului lampioanelor pe apă, va avea loc în weekendul 9-10 septembrie, pe Lacul Floreasca din București.

Potrivit comunicatului transmis de organizatori, ediția din acest an a WishFest va aduce în prim-plan lansări pe lac de lampioane realizate manual şi personalizate, sute de preparate culinare, numeroase ateliere de creaţie şi activităţi educative pentru copii, tineri şi adulţi, muzică live şi dansuri pe ponton.

Dorințe pe lampioane, la WishFest 2023

Participanții la WishFest 2023, părinți, tineri și copii, își pot exprima dorințele pe lampioane din hârtie de orez, care vor pluti pe lac.

Cei interesați să scrie o dorință pe un lampion pot cumpăra unul dintre pachetele WishFest (kit-uri) ce cuprind un lampion, un săculeţ şi un marker sau creioane colorate şi carioci, fie pe site-ul evenimentului, fie direct în cadrul festivalului.

Programul și activitățile de la WishFest 2023. La ce oră se lansează lampioanele

La WishFest 2023, între orele 10:00 - 23:00, malul Lacului Floreasca se va transforma într-un spațiu unde oamenii pot dansa, socializa și se pot bucura de spectacole de teatru, balet, muzică live și petreceri pentru toate vârstele.

Pe site-ul evenimentului, organizatorii au anunțat și care este programul tuturor activităților de la Wishfest 2023. Printre altele, participanții se pot plimba cu caiacul sau cu SUP-ul (stand up paddle), în fiecare zi a festivalului, între orele 10:00-21:00. De asemenea, duminică, între orele 14:00 - 15:00, organizatorii anunță o vânătoare de comori (treasure hunt).

Iar în fiecare zi a festivalului, între orele 10:00 - 20:00, vor fi organizate ateliere de pictură pe ceramică, design textil, slime, artă coreeană și desen cu nisip.

  • Lansarea lampioanelor pe apă va avea loc după ora 20:00.

Tineri artişti ca Loren, Mihnea şi trupa cu influenţe din rock, jazz şi muzică clasică Antebellum vor concerta pe 9 septembrie, iar amatorii de K-Pop vor putea dansa şi cânta împreună cu membrii trupei The Leaders.

Serile festivalului se vor încheia cu petrecerile Party Atomic TV pe 9 septembrie şi Disco Lux cu Iulian Văcărean, pe 10 septembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE