Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

WhatsApp lansează o nouă funcție pe iOS. Cum poți trimite imagini și videoclipuri la calitatea originală

WhatsApp lansează o nouă funcție pe iOS care le permite utilizatorilor să partajeze fotografii și clipuri video sub formă de document pentru a le păstra calitatea originală, scrie TheVerge.

Noua opțiune vine la doar câteva luni după ce WhatsApp a adăugat noua funcție de partajare HD pentru fotografii și videoclipuri.

După cum a fost observat de WABetaInfo, jurnalul oficial de modificări, utilizatorii pot acum "trimite cu ușurință conținut media de calitate originală sub formă de fișier", ca alternativă la abordările comprimate pe care aplicația le punea la dispoziție implicit.

În jurnalul de modificări se menționează că aceasta se va implementa "în următoarele săptămâni", așa că este posibil să dureze ceva timp până când va apărea pe dispozitivul tău.

Cum poate fi accesată noua funcție

Noua funcție poate fi accesată atingând "+" în chat, selectând "Document" și apoi "Alege o fotografie sau un videoclip". Odată trimis, destinatarii pot atinge fișierul pe WhatsApp pentru a vizualiza fotografiile și clipurile video, dar previzualizările nu par să apară în interfața principală de chat.

Există o limită de 2 GB pentru fișierele care pot fi trimise folosind această funcție.

De asemenea, WhatsApp testează aceeași funcție pentru utilizatorii de Android cel puțin din luna septembrie, ceea ce sugerează că o versiune stabilă pentru dispozitivele Android ar putea apărea curând.

Au existat soluții anterioare pentru a trimite fotografii și videoclipuri de rezoluție completă prin WhatsApp, care implicau schimbarea manuală a extensiei de fișier în PDF sau DOC. Eliminarea acestei sarcini suplimentare simplifică considerabil lucrurile pentru utilizatori, oferind o modalitate mai ușoară de a partaja conținut media de înaltă calitate, alături de actualizarea HD Pictures pe care WhatsApp a lansat-o în această vară.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE