Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Waterfest 2023. Festivalul de pe lacul Herăstrău, în care copiii pot învăța să practice sporturi nautice

În acest weekend cu temperaturi ridicate, bucureștenii se pot răcori pe malul lacului Herastrău. Aici, sporturile nautice pot fi practicate de către amatori, în cadrul festivalului Waterfest România 2023.

Organizatorii au ales o zonă retrasă și foarte liniștită a lacului Herăstrău, departe de obișnuita aglomerație din timpul weekendurilor.

Festivalul a fost adus tocmai de la Bicaz si are loc în premieră la București. Copiii și tinerii vin să testeze sporturile nautice, apa e caldă, se mai și bălăcesc, dar se și ânvață sporturi noi, profesioniștii predau lecții.

Gazdele spun că, dincolo de faptul că, aici, oamenii pot veni să se relaxeze, să se odihnească și să învețe sporturi nautice, o parte foarte importantă a acțiunii este latura socială.

Se transmite importanța păstrării unui mediu ecologic sănătos și a apelor cât mai curate.

”Ne-am bucurat tare mult să menținem activă baza asta nautică, vrem să atragem tinerii către apă, să învețe să iubească și să curețe apele. Ce învață copiii aici? Apa înseamnă sănătate, învață să o respecte”, a declarat pentru Euronews România George Săruceanu, președinte Green Ties.

Copiii sunt cei mai fericiți, bucurându-se la maxim de această experiență, chiar dacă majoritatea nu au mai vâslit niciodată.

Festivalul Waterfest se încheie duminică seară, cu un concert live, pe malul lacului Herastrău.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE