Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vremea, la final de septembrie. Meteorologii anunță o toamnă neobișnuit de caldă

Deși ne-am fi așteptat ca și vremea să se schimbe, să fie mai rece și ploioasă, avem parte de zile neobișnuit de calde pentru această perioadă. În București, la mare, dar și în zonele de munte sunt, în continuare, temperaturi de vară.

Meteorologul ANM, Marina Antonescu a spus, în direct la Euronews România că, începând cu acest weekend, ne putem aștepta la o vreme deosebit de caldă.

”Începând cu acest weekend, ne confruntăm cu o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă, în toată țara. Astăzi chiar vor mai creste ușor temperaturile, față de ziua de ieri, și vor fi cu mult peste ceea ce ar trebui să se înregistreze în perioada aceasta.

Așadar, o vreme călduroasă, în majoritatea regiunilor, caniculară chiar, după-amiaza, pe spații mici, în jumătatea de sud a Munteniei, în zona de câmpie a Olteniei și a Banatului.

Așteptăm temperaturi maxime între 26 și 35 de grade, posibil spre 36-37, izolat pin Lunca Dunării”.

Vremea pentru săptămâna viitoare

”Și mâine vremea se menține mai caldă decât în mod obișnuit, în majoritatea regiunilor, dar în vest și sud-vest temperaturile mai scad, față de astăzi, dar așteptăm la scara întregii țări maxime termice cuprinse între 24 și 34 de grade. Minimele sunt și ele ridicate, 11-22 de grade, iar pe parcursul săptămânii viitoare vor fi temperaturi maxime de 23-30 de grade.

Totuși, aceste temperaturi sunt mult mai ridicate decât ceea ce ar trebui să înregistrăm la sfârșit de septembrie-început de octombrie”, mai spune meteorologul ANM, Marina Antonescu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE