Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Vouchere energie 2023. Marcel Boloș: ”Programul e un succes. Avem 500.000 plăți într-o săptâmănă”

Publicat de: Mirabela Vasile

Nu mai puțin de 1,5 milioane de familii au achitat facturi prin cardurile de energie, în valoare totală de 352 milioane lei.

În aceeași perioadă, au fost înregistrate peste 173.000 de cereri de plată online (11,5%) , prin platforma pusă la dispoziție de Poșta Română, valoarea totală a cererilor online acceptate fiind de peste 20 milioane lei.

Alte 258.610 plăți în valoare totală de 53 milioane lei au fost operate de către factorii poștali dotați cu cititoare optice, care pot fi solicitați la domiciliul beneficiarilor pentru a încasa contravaloarea facturilor la energie.

”Am depășit, zilele acestea, pragul de 1,5 milioane de beneficiari care au făcut plăți prin cardul de energie. Procesul s-a fluidizat, iar pe măsură ce se emit facturi numărul plăților crește considerabil.

Avem 500.000 plăți într-o săptâmănă, ceea ce ne confirmă că programul este implementat cu succes. Reamintesc faptul că acceptăm și facturi restante, dar condiția este ca ele să nu fie emise mai devreme de 1 ianuarie 2023, iar perioada de facturarea ce poate fi luată în calcul este maxim luna octombrie 2022. Sunt bucuros că și plata facturilor la lemne funcționează corespunzător, avem deja peste 4.000 astfel de facturi platite, beneficiarii primind numerar sumele.

Mai sunt încă trei luni pentru utilizarea primei tranșe de 700 lei din ajutorul aferent acestui an și mă bucur să constat buna mobilizare a Poștei Române în toată această perioadă de implementare a programului.

Prezența factorilor poștali în teren este un sprijin important pentru beneficiarii care nu se pot deplasa la oficiile poștale sau care nu pot accesa platforma de plăți online. În total, 430.000 familii și-au plătit facturile fără să se deplaseze”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Unde au fost făcute cele mai multe plăți

Cele mai multe plăți cu cardurile de energie au fost făcute în Iași (240.000), București (211.000) și în Prahova (191.000).

Până în prezent, 2.110.134 de carduri de energie au ajuns la românii vulnerabili. Urmează ca numărul lor să mai crească pe măsură ce se soluționează anchetele sociale, până în prezent fiind solicitate peste 10.000.

Reamintim că, în situația în care la un loc de consum sunt luate în calcul veniturile unei persoane care nu mai locuiește acolo, se recomandă:

-reglementarea juridică a situației reale;

-solicitarea unei anchete sociale la primărie, care să stabilească numărul și persoanele care locuiesc în fapt la locul de consum. Rezultatul se transmite la Poștă, iar ulterior se actualizează lista.

Numărul total de beneficiari ai acestei măsuri este de 4 milioane de persoane, bugetul total al programului fiind de 2,8 miliarde de lei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE