Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Volodimir Zelenski: Ucraina trebuie să protejeze infrastructura cheie de posibilele atacuri rusești din iarnă

Ucraina trebuie să se "pregătească" pentru atacurile ruseşti asupra infrastructurilor în această iarnă, a avertizat duminică preşedintele Volodimir Zelenski, referindu-se la o posibilă creştere a atacurilor, relatează AFP, citată de Agerpres. 

"Trebuie să ne pregătim pentru posibilitatea ca inamicul să crească numărul de lovituri cu drone sau rachete asupra infrastructurilor noastre", a declarat şeful statului ucrainean în discursul său zilnic.

"Toată atenţia noastră trebuie să se concentreze pe apărare (...) pe tot ceea ce poate face Ucraina pentru a ne ajuta poporul să treacă peste iarnă", a adăugat el.

Consolidarea apărării

Anul trecut, bombardarea sistematică de către armata rusă a reţelei energetice a Ucrainei a lăsat mii de oameni fără căldură sau electricitate pentru perioade lungi de timp. Kievul a declarat că îşi consolidează apărarea pentru a proteja infrastructurile cheie.

"Scutul aerian ucrainean este deja mai solid decât anul trecut", a dat asigurări preşedintele Zelenski.

Ucraina a primit sisteme importante de apărare aeriană de la aliaţii săi occidentali, în special Patriot fabricate în Statele Unite.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE