Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mircea Geoană: NATO nu a obosit să ajute Ucraina. Conflictul din Orientul Mijlociu nu va slăbi atenția pentru războiul cu Rusia

NATO și țările partenere vor continua să susțină Ucraina pentru a face față agresiunii ruse, iar afirmațiile despre oboseala occidentului de a ajuta Kievului nu se confirmă. Declarațiile au fost făcute de către secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, în cadrul dezbaterilor privind reconstrucția Ucrainei și securitatea europeană.

Oficialul NATO a menționat că războiul din Orientul Mijlociu nu va afecta ajutorul pentru Ucraina, iar conflictele din Fâșia Gaza și Ucraina sunt parte a aceluiași joc de competiție geopolitică.

Mircea Geoană susține, de asemenea, că recomandarea Comisiei Europene de a deschide negocierile de aderare la Uniunea Europeană a Ucrainei și Republici Moldova, vor influența pozitiv discuțiile privind integrarea în Alianța Nord-Atlantică a acestor două state.

”Eu nu simt această oboseală. Dacă avem uneori anumite dificultăți, sunt cu privire la faptul că nu avem încă suficientă capacitate de producție pentru a ajuta Ucraina în cantitățile și în ritmul în care aceștia ni le solicită. Alții se întreabă dacă există suficientă atenție politică și pentru Orientul Mijlociu și pentru Ucraina.

Încă o dată vă spun că ceea ce simțim noi la nivel politic este că avem înțelegerea faptului că nu sunt două lucruri separate. Și că acest joc de competiție geopolitică are o dimensiune estică, are o dimensiune sudică, are o dimensiune globală”, a spus Geoană.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE