Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Volodimir Zelenski merge în Polonia. Varșovia anunță că un prim lot de avioane MIG a fost deja trimis Ucrainei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski urmează să efectueze miercuri o vizită oficială în Polonia, a declarat luni consilierul prezidenţial polonez pentru afaceri externe, Marcin Przydacz.

"Vizita se va desfăşura la invitaţia preşedintelui (Andrzej) Duda. Vor avea loc discuţii lungi şi extinse, nu doar despre situaţia securităţii, ci şi despre sprijinul economic şi politic. Va fi o vizită oficială", a declarat Przydacz la postul privat de radio RMF.

Ajutorul militar oferit de Polonia Ucrainei

El a adăugat că, miercuri, la Castelul din Varşovia, Zelenski se va întâlni cu polonezi şi ucraineni care s-au refugiat în Polonia.

Zelenski s-a întâlnit ultima dată cu Duda în decembrie 2022 în timpul revenirii sale dintr-o vizită în SUA. Polonia şi Ucraina, ţări vecine, au legături istorice profunde. Numeroşi ucraineni şi-au părăsit ţara după invazia rusă de anul trecut, iar un număr mare dintre ei s-au refugiat în Polonia.

Polonia a promis la sfârşitul lui ianuarie că va trimite în total 14 tancuri Leopard 2 Kievului şi patru au fost deja livrate pe 24 februarie, exact la un an de la declanşarea invaziei ruse. De asemenea, consilierului prezidenţial polonez a anunțat că primele avioane de tip MIG trimise de Varșovia au ajuns deja în Ucraina. Volodimir Zelenski s-a întâlnit ultima dată cu Andrzej Duda în decembrie 2022, atunci când s-a întors din vizita în Statele Unite ale Americii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE