Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Volodimir Zelenski acuză Rusia de comiterea unui atac masiv. „Agresorul continuă să ne terorizeze țara”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că Rusia a efectuat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, un „atac masiv” cu 36 de rachetele lansate asupra țării pe care o conduce.

Liderul de la Kiev a precizat că au fost doborâte cele mai multe dintre proiectile de către sistemele de apărare antiaeriană.

„Agresorul continuă să ne terorizeze țara. În cursul nopții, inamicul a efectuat un atac masiv: 36 de rachete, cele mai multe dintre acestea au fost doborâte. Mulțumesc tuturor militarilor din cadrul serviciilor de apărare antiaeriană pentru munca lor.

(Le mulțumesc și) tuturor echipelor serviciilor de electricitate care intervin în prezent în zonele bombardate și care lucrează la refacerea infrastructurii noastre. Sunteți eroii noștri!

Această imagine este doar un exemplu al modului în care inamicul încearcă să ne distrugă. Acestea sunt lovituri dure asupra unor obiecte de importanță critică. Tactici tipice ale teroriștilor. Lumea poate și trebuie să oprească această teroare”, a scris Volodimir Zelenski pe pagina sa de Facebook.

Armata rusă a atacat sâmbătă infrastructura energetică din vestul Ucrainei, a anunţat operatorul Ukrenergo, în timp ce oficialii locali au precizat că s-au produs pene de curent în mai multe regiuni ale ţării.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE