Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vladimir Putin susține că Rusia şi China nu creează o alianţă militară: „Totul este transparent, nimic nu este secret”

Publicat de: Euronews

Rusia şi China nu creează o alianţă militară şi nu ascund nimic în termeni de cooperare militară, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin într-un interviu pentru televiziunea naţională rusă difuzat duminică, relatează Reuters.

Putin şi preşedintele chinez Xi Jinping şi-au declarat prietenia şi s-au angajat să dezvolte legături mai strânse în cadrul unui summit de la Moscova de la începutul săptămânii, în contextul în care Rusia face eforturi să avanseze în ceea ce a numit „operaţiunea militară specială” din Ucraina.

Putin nu recunoaște că ar forma o alianță militară cu Beijingul

„Nu creăm nicio alianţă militară cu China. Da, cooperăm în sfera interacţiunii tehnico-militare. Nu ascundem acest lucru”, a declarat Putin, potrivit Interfax.

„Totul este transparent, nimic nu este secret”, a adăugat el.

Putin a mai spus că puterile occidentale încearcă să formeze mai multe alianţe globale, acuzând SUA şi NATO că încep să construiască o nouă „axă”, care seamănă în oarecare măsură cu alianţa din cel de Al Doilea Război Mondial dintre Germania, Italia şi Japonia.

„De aceea analiştii occidentali... vorbesc despre faptul că Occidentul începe să construiască o nouă axă similară cu cea creată în 1930 de regimurile fasciste din Germania şi Italia şi de Japonia militaristă”, a spus Putin, fără a prezenta exemple în acest sens.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE