Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vladimir Putin nu mai merge în Turcia. Unde ar urma să aibă loc discuția cu Erdogan

O întâlnire între președintele Rusiei, Vladimir Putin, și cel al Turciei, Recep Tayyip Erdogan, era plănuită în această lună, la Istanbul, însă șeful statului rus "este improbabil să mai meargă", după cum a declarat o sursă din Ankara, citată de agenția Tass. În schimb, televiziunea turcă NTV a anunțat că ar putea merge Erdogan în Rusia.

Discuția dintre cei doi ar urma să aibă loc pe marginea transportului de cereale ucrainene prin Marea Neagră. Un oficial turc a precizat că această întâlnire "ar putea juca un rol decisiv" în ajungerea la un consens în ceea ce privește relansarea acordului cerealelor din Marea Neagră.

Pe numele lui Vladimir Putin este emis un mandat internațional de arestare

Data exactă a întâlnirii din Rusia ar putea fi pe 31 august, după cum precizează canalul Shot Telegram, care citează unele surse, însă nu se precizează locul exact unde se vor vedea cei doi lideri. La începutul lunii august, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că "locul întâlnirii va fi negociat" și că "nu este neapărat în Turcia".

Acest subiect trebuie pus în contextul în care Vladimir Putin nu participă nici la întâlnirea cu membrii BRICS, care are loc în Africa de Sud, având în vedere că pe numele său există un mandat internațional de arestare. În locul său, merge la BRICS minstrul de Externe, Serghei Lavrov, iar Putin a ținut un discurs prin videoconferință.

Astfel, așa cum era de așteptat, liderul rus devine din ce în ce mai izolat, ca urmare a războiului pe care l-a declanșat în Ucraina.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE