Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De ce s-a dus Putin aproape de linia frontului, în Rostov-pe-Don. Ce au aflat serviciile britanice

Vladimir Putin este recunoscut drept un lider extrem de atent cu deplasările sale, mai ales în contextul războiului din Ucraina. Însă serviciile secrete britanice susțin că șeful statului rus a făcut totuși o vizită destul de aproape de linia frontului, în cartierul general al armatei ruse din Rostov-pe-Don, în sud-vestul Rusiei.

Vladimir Putin, vizită în Rostov-pe-Don, în apropiere de linia frontului

Exact acolo a acționat acea rebeliune a lui Evgheni Prigojin, începută pe 23 iunie și încheiată a doua zi. La acea vreme, șeful Wagner a precizat că a preluat controlul militar al regiunii "fără a trage un glonț", numai că mai multe surse au afirmat că au existat și câteva zeci de victime.

Ministerul britanic al Apărării descrie această descindere a lui Putin drept o "vizită rară", mai ales având în vedere că Rostov-pe-Don se află la aproximativ 160 de kilometri de linia frontului din Ucraina. Sursa citată precizează că vizita lui Putin ar fi avut loc pe 19 august, însă doar acum a fost dezvăluită.

În Rostov-pe-Don se află cel mai important centru de comandă al acestei "operațiuni speciale", așa cum o numesc rușii. La fața locului, Putin ar fi avut o discuție cu responsabilii care se află la conducerea ostilităților. Printre persoanele cu care a vorbit s-a aflat și Valeri Gherasimov, șeful Statului Major General rus, cel care se află la comanda întregii operațiuni.

Având în vedere că ucrainenii au parte de câștiguri teritoriale mici, dar sistematice, Putin le-a trasat noi sarcini generalilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE