Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Vladimir Putin a convocat o reuniune a Consiliului de Securitate rus pentru a discuta despre teritoriile ucrainene anexate

Publicat de: Euronews

Preşedintele rus Vladimir Putin va prezida miercuri o reuniune a Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse pentru a analiza situaţia de securitate din regiunile ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, anexate în septembrie anul trecut de Rusia, deşi pe teren le controlează doar parţial, relatează agenţia EFE.

"Vor fi analizate chestiuni legate de respectarea legilor, a ordinii şi securităţii publice în teritoriile republicilor populare Doneţk şi Lugansk, precum şi în regiunile Zaporojie şi Herson", a anunţat Kremlinul.

Potrivit aceluiaşi anunţ, principala intervenţie în această reuniune, ce se va desfăşura prin teleconferinţă, va fi cea a ministrului rus de interne, Vladimir Kolokolţev.

Cele patru regiuni se află sub legea marțială

În cele patru regiuni ucrainene parţial ocupate de Rusia este în vigoare din octombrie legea marţială, pe care Moscova o invocă drept necesară pentru protejarea populaţiei civile în faţa atacurilor armatei ucrainene.

Când a anunţat această măsură, Putin a acuzat autorităţile ucrainene, pe care le-a calificat drept "complici ai lui Hitler", că recurg la "metode teroriste" pentru a provoca teamă în rândul populaţiei din sudul şi estul Ucrainei, unde au loc cu regularitate atentate împotriva reprezentanţilor proruşi.

Pentru a consolida securitatea teritoriilor anexate, Putin a decretat de asemenea crearea unor unităţi de apărare teritorială. Preşedintele rus a acuzat în plus Kievul că a trimis grupuri subversive pe teritoriul Rusiei pentru a executa acolo sabotaje asupra infrastructurii civile, cum a fost atacul asupra podului Crimeei, dar şi asupra celei nucleare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE