Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vizitează Ierusalimul în Metavers. Explorările religioase în VR sunt în plină evoluție

Excursiile spirituale în realitatea virtuală au din ce în ce mai mulți adepți. Credincioșii și vizitatorii pot vedea unele dintre siturile sacre ale orașului sfânt Ierusalim, de pildă, în numai câteva clipe, cu un echipament de realitate virtuală și o conexiune bună la internet.

Specialiștii spun că acest tip de excursii le permit oamenilor să afle mai multe lucruri despre istoria și cultura lumii.

Explorările religioase în VR sunt în plină evoluție în Metavers.

Nimrod Shanit, producător și regizor, Orașul Sfânt VR: „Surprindem aceste locații astfel încât, atunci când puneți setul cu cască, să vă simțiți ca și cum ați fi acolo. De fapt, puteți merge astfel într-un loc mare, ca și cum ați fi în interiorul Sfântului Mormânt sau dacă ați fi în Piața Zidului de Vest sau în afara moscheii Al-Aqsa.”

Pelerinii virtuali pot pune bilete de rugăciune

Nimrod Shanit a început să construiască Orașul Sfânt VR, în 2015. A creat o experiență captivantă în realitatea virtuală, care le permite oamenilor să viziteze locurile sfinte ale Ierusalimului.

Prin Metavers, pelerinii virtuali pot urmări acum clericii ortodocși care ies din Biserica Sfântului Mormânt, în ceremonia Focului Sfânt, pot pune un bilet de rugăciune într-o crăpătură a Zidului de Vest sau pot urma pașii a mii de oameni în timpul Ramadanului, la Moscheea Al-Aqsa.

Introducerea religiei pentru generația lipită de telefon

În mod similar, tot în 2015, un alt specialit, a creat și lumea virtuală de la Mecca. El a numit-o Experience Makkah.

Ehab Fares, creatorul experienței Makkah: „Există o generație tânără care este lipită de mobil. Am vrut să ajung la acea generație și să introduc islamul folosind tehnologia.”

Specialiștii spun, însă, că experiența virtuală doar te apropie de anumite lucruri, fără să fie, așadar, un înlocuitor al experienței sprituale din viața reală.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE