Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vila în care a locuit Jacqueline Kennedy, de vânzare. Casa de licitații cere 26,5 milioane de dolari pentru vestitul conac

Cunoscuta casă în care a locuit Jacqueline Kennedy după asasinarea celui de-al treizeci și cincilea președinte al SUA, John F. Kennedy, este de vânzare pentru suma de 26,5 milioane de dolari.

Vila amplasată în cartierul Georgetown din Washington, a fost construită în secolul al 18-lea și a găzduit mai multe personalități americane.

Totuși, cea mai faimoasă rezidentă a fost Jacqueline Kennedy.

Ea a cumpărat conacul după ce a părăsit Casa Albă, la câteva săptămâni de la asasinarea soțului său.

La scurt timp, zona a devenit un adevărat loc de pelerinaj pentru turiști, dar și pentru presa care o urmărea pe văduva celebră care încerca să-și refacă viața.

În această casă, Jacqueline a dat și singurul interviu despre soțul ei și viața lor împreună. Dar din cauza insistenței turiștilor și a presei, care de multe ori se uitau prin ferestrele vilei, Jacqueline Kennedy a fost nevoită să o părăsească și să se mute într-un apartament din New York.

Cum a fost asasinat John F. Kennedy

Atentatul asupra lui John F. Kennedy a avut loc în ziua de 22 noiembrie 1963, orele 12:30 Central Standard Time (sau 18:30 UTC) în Piața Dealey din orașul Dallas, statul Texas. Atentatul s-a soldat cu decesul prin împușcare al lui John Fitzgerald Kennedy, cel de-al treizeci și cincilea președinte al Statelor Unite ale Americii.

Kennedy a fost împușcat mortal pe când efectua un tur al orașului într-o mașină decapotabilă alături de soția sa Jacqueline, fiind însoțiți de guvernatorul de atunci al statului Texas, John Bowden Connally, Jr. (care a fost la rândul său rănit grav) și de soția acestuia.

Presupusul asasin, Lee Harvey Oswald, a fost prins imediat, în mai puțin de o oră și jumătate de la comiterea crimei și a rămas autorul oficial.

Ancheta ulterioară a confirmat că el era vinovat de moartea președintelui, dar adevărul nu s-a aflat niciodată deoarece a fost ucis două zile mai târziu și nu a apucat să le spună anchetatorilor ce s-a întâmplat. În după-amiaza zilei de 22 noiembrie 1963, școlile s-au închis și și-au trimis elevii acasă, iar 54% din americani și-au întrerupt activitatea obișnuită.

Potrivit datelor de atunci, în zilele care au urmat, starea multor americani s-a caracterizat prin lipsa poftei de mâncare, probleme cu somnul, amețeala, nervozitate și chiar furie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE