Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vila din Aviatorilor, renovată cu șapte milioane de euro, ar fi putut deveni școală. Clotilde Armand: ”N-am primit niciun răspuns de la RA-APPS”

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a declarat pentru Euronews România a vrut să construiască o extensie de școală la vila din bulevardul Aviatorilor numărul 86, clădire pe care Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) o renovează în prezent cu șapte milioane de euro pentru un demnitar. Chiar dacă a făcut o solicitare oficială, edilul Sectorului 1 susține că nu a primit niciun răspuns.

Invitată la emisiunea ”Vocile care contează” de la Euronews România, Clotilde Armand a fost întrebată dacă știe ce lucrări se efectuează la vila din bulevardul Aviatorilor 86 și dacă a fost cerut un aviz pentru renovare, câtă vreme imobilul se află pe raza Sectorului 1.

”Am cerut la un moment dat dacă am putea să facem o extensie de școală acolo. S-a întâmplat cam acum doi ani.

O provocare pe care o avem în Sectorul 1 este faptul că câteva dintre școlile noastre sunt extrem de solicitate și avem nevoie mereu de noi spații de extindere.

Răspunsul RA-APPS cred că n-a fost. Am solicitat oficial. Ne-am uitat la mai multe clădiri. Ne-am uitat și la Hotelul Triumf să putem face o școală acolo. Inclusiv în această clădire. N-am primit niciun răspuns”, a afirmat Clotilde Armand, la Euronews România.

Clotilde Armand, despre vila din Aviatorilor: ”Ar fi fost o destinație foarte bună să fie o școală”

”În momentul în care vedem niște clădiri frumoase care aparțin de stat, care sunt abandonate, noi având un buget foarte mare pe școli și căutând să extindem școlile noastre, încercăm să vedem dacă putem să preluăm aceste clădiri.

În cazul vilei de pe Aviatorilor, cred că ar fi fost o destinație foarte bună să fie o școală.

Acum am aflat de la dumneavoastră că se pregătește altceva acolo. Colegii mei de la USR au cerut desecretizarea dosarului”, a mai precizat primarul Sectorului 1.

Întrebată dacă știe ce lucrări sunt realizate în cazul vilei din Aviatorilor 86, Clotilde Armand a explicat că această clădire se află într-o zonă protejată, motiv pentru care autorizația de construire este eliberată în acest caz de Primăria Capitalei.

”Sunt două tipuri de zone: sunt zonele protejate care sunt atribuția Primăriei Generale și sunt celelalte zone. În zonele protejate, autorizația de construire se cere de la Primăria Generală. Sunt și protejate de Poliția Municipală.

E o mare problemă pentru că echipele de disciplină în construcții de la Poliția Locală nu au jurisdicție asupra acestor zone protejate”, a concluzionat ea.

Statul ar investi o sumă uriașă pentru renovarea unei vile istorice din Capitală. Investigația jurnalisților Recorder scoate la iveală că RA-APPS ar plăti șapte milioane de euro ca să transforme o clădire de protocol într-o locuință destinată unei singure familii.

Mai mult, contractul pentru renovarea vilei din Bulevardul Aviatorilor 86 ar fi fost secretizat de Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS). De câteva zile, imobilul se află în centrul unui scandal, după dezvăluirea rezultată dintr-o investigație G4Media.

Clădirea este fostul sediu al PNL și ar fi apărut și într-o hotărâre de Guvern clasificată de asemenea, numai că fostul premier Nicolae Ciucă neagă semnarea unui asemenea document.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE