Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO. Inundații puternice în județul Tulcea. Oameni salvați și urcați în excavator, autoturisme luate de apă și îngropate în mâl și un drum complet inundat

Imagini dramatice în județul Tulcea. Drumul național DN 22D, pe raza localității Horia, a fost complet inundat, iar martorii au sunat de urgență la 112. Persoane rămase blocate în autoturisme, din cauza apei adunate pe carosabil, au fost salvate și scoase din zonă cu un excavator.

Băgați până la brâu în mâl, pompierii care intervin la fața locului s-au legat unii de alții cu frânghii.

Până la acest moment, au reușit să salveze zece persoane și să le ducă într-un loc sigur. Patru dintre ele au fost scoase dintr-o mașină luată de viitură și blocată într-un copac. Celelalte au avut și ele nevoie de ajutor, iar unele au fost preluate din zonă cu un excavator.

„Trei persoane care s-au refugiat pe un mal de pământ, două persoane care s-au refugiat pe marginea drumului într-o zonă puțin mai înaltă, iar a 10-a persoană identificată de către echipa de căutare salvare”.

„La fața locului au fost direcționate trei autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, o autospecială de transport victime multiple și o autospecială pentru descarcerare, iar din cadrul Secției de Pompieri Măcin, două autospeciale cu un total de 29 de subofițeri și 3 ofițeri”, potrivit ISU Tulcea.

Daniel Năstase, purtătorul de cuvânt al ISU Delta Tulcea, a vorbit despre această intervenție la Euronews România. Ploaia deja încetase la acel moment, a spus acesta, printre altele.

„Echipajele de cautare salvare nu au mai identificat alte persoane în afară de cele zece deja salvate. Patru autoturisme au fost surprinse de viitură, unul din autoturisme a fost dus la aproximativ 1 km distanță față de locul viiturii și s-a oprit într-un cap de pod, după care a fost inundat complet. (...) Recomandăm participanților la trafic ca pe ploaie torențială să sporească atenția la volan și să nu se avânte dacă nivelul apei de pe carosabil crește, să oprească mașina și să se întoarcă într-o zonă mai ridicată”.

Județul Tulcea se află sub cod galben de vreme severă până astăzi la ora 21.00. Alte opt județe sunt și ele vizate de aceeași atenționare meteo până la aceeași oră, potrivit ANM.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE