Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Victor Pițurcă, despre dosarul măștilor neconforme pentru MApN: „Este un mare abuz. Fiul meu n-a comis nicio ilegalitate”

Victor Pițurcă a făcut, miercuri, primele declarații despre dosarul în care este cercetat sub control judiciar, în legătură cu achiziția de măști neconforme pentru Ministerul Apărării. Fostul selecționer al echipei naționale de fotbal a României consideră că ancheta instrumentată de procurorii DNA este un „abuz” deoarece doar l-a împrumutat pe fiul său, Alex, pentru a cumpăra mai multe produse.

Întrebat dacă a discutat vreodată cu Gabriel Țuțu, directorul Romarm, care este cercetat în același dosar, Victor Pițurcă a afirmat că nu a discutat cu „niciun om” din Ministerul Apărării.

„Tot am auzit că am vorbit cu generali. Nu am vorbit cu nimeni niciodată, cu niciun om din MApN.

Cu ce sunt eu implicat în această afacere: l-am împrumutat pe fiul meu să cumpere aceste produse. Punct și nimic mai mult! Produsele care au fost vândute MApN. Au fost mai multe produse; măști, măști de gaze”, a afirmat Victor Pițurcă.

Victor Pițurcă nu a semnat documente la DNA: „Sunt complet nevinovat”

Fostul selecționer al naționalei de fotbal a României susține că nu a dat „nicio declarație” în fața procurorilor DNA și nu a semnat documentele prezentate de anchetatori.

„Vreau să vă spun că nu am dat nicio declarație. Nu am semnat nimic din ce mi-au prezentat procurorii, fiindcă sunt complet nevinovat.

Nu am nicio problemă cu această afacere și consider că este un mare abuz”, a mai spus Victor Pițurcă.

De asemenea, fostul selecționer a mărturisit că nu avea de unde știe că măștile ar fi fost neconforme și a dat detalii despre rolul pe care l-a avut firma fiului său, Alex Pițurcă, în afacere.

„Firma cu care s-a asociat fiul meu s-a ocupat de aducerea acestor măști, de produse, pentru că erau doar măști, fiind acolo în China. Altfel, cum am fi făcut afacerea?

Firma cu care ne-am asociat, firma care a venit cu afacerea, care a luat 40% din profit. (...) De vânzarea produselor s-a ocupat o firmă care să putea să facă această afacere, nu firma noastră.

Noi n-am avut nimic de-a face cu aceste produse. S-a vehiculat că le-am vândut. Nu e nimic adevărat! Eu chiar n-am avut nimic în comun cu această afacere”, a mai afirmat fostul fotbalist.

Victor Pițurcă: „Regret, fiindcă n-am vrut. Am trăit cu sufletul la gură până când mi-au revenit banii”

Mai mult, Victor Pițurcă a subliniat că și-a ajutat fiul cu banii pentru a achiziționa produsele.

„Fiul meu n-a intermediat nimic. (Rolul firmei fiului lui Victor Pițurcă, n.red) a fost investiția de bani. Eu am trimis banii în firmă la Alex, iar Alex a plătit în China direct în bancă banii pentru produsele respective”, a povestit el.

Cu toate acestea, Pițurcă a spus că nu știe cum se numește firma asociată care ar fi încasat 40% din profit și nici de ce.

„Acea firmă nu știu cum se numește. Ăia știau de afacerea asta. Știa Alex de afacerea asta? Să cumpere? Îi mai lua Alex pe respectivii în combinația asta dacă știa el să cumpere?

(...) Fraților, eu am băgat bani în firma lui Alex , Alex s-a ocupat și am trăit cu sufletul la gură până când mi-au revenit banii”, a mai menționat fostul selecționer.

Pițurcă are interdicție de a părăsi țara

Fostul selecționer a mai spus că trebuie să se prezinte de două ori pe săptămână la Poliție, are interdicție de a lua legătură cu persoanele cercetate în dosar și de a părăsi

„Fiul meu n-a comis nicio ilegalitate. El e foarte supărat. Nu a semnat nimic. N-a comis nicio ilegalitate.

A intrat și el într-o afacere de genul acesta. Eu, vă imaginați cât pot să regret, fiindcă n-am vrut. Pentru el am făcut și asta a fost tot. Ăsta e adevărul. (...)

Cei care iau decizii de genul ăsta nu sunt judecați. Asta e marea problemă”, a concluzionat Victor Pițurcă.

Fostul selecţioner al echipei naţionale de fotbal Victor Piţurcă a fost plasat sub control judiciar, în dosarul deschis de DNA în legătură cu livrarea de măști neconforme în spitalele MApN. Pițurcă fusese reținut luni de procurorii anticorupție.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE