Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Viața printre bombardamente. După o săptămână, oamenii revin în apartamentele distruse de bombe

Viața revine la normal în localitățile ucrainene care săptămâna trecută au fost ținta mai multor atacuri cu rachete rusești. La Zaporojie, regiune care a fost bombardată zile la rând, oamenii spun că își vor apăra casele chiar și de printre ruine.

În urmă cu o săptămână, un cartier din orașul Zaporojie a fost lovit de rachete rusești. 14 oameni au murit în urma atacului și zeci au fost răniți. Svetlana Kondrașova și Ekaterina Ivanova, locuitori ai orașului, au revenit în apartamentele.

“Locuiesc aici de 44 de ani, e apartamentul părinților mei. Nu vom pleca nicăieri, nici măcar din cauza atacului. Vom rămâne aici să luptăm și să ajutăm”, a spus Svetlana.

“Nu știu unde trebuie să plecăm pentru a fi în siguranță, nu știu dacă trebuie să ne părăsim apartamentele sau să rămânem în case. Cine s-ar fi gândit că vom ajunge să fim în pericol în propriile case”, a completat Ekaterina.

Orașul se află la aproximativ 125 km de centrala nucleară Zaporojie, cea mai mare centrală nucleară din Europa, controlată de ruși.

Kievul și Moscova s-au acuzat reciproc pentru bombardamentele care au avut loc asupra centralei, generând temeri cu privire la un accident nuclear catastrofal.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE