Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Viața în tranșeele de pe linia frontului din Ucraina. Zona Velyka Novosilka este bombardată constant de trupele rusești

Soldații ucraineni îngheață de frig în tranșeele de pe linia frontului, un labirint de terasamente acoperite de zăpadă, într-o zonă pe care soldații o numesc linia zero. Militarii nu stau mai mult de trei zile în aceasta zonă, care este constant supusă loviturilor rusești.

O echipă de jurnaliști a fost condusă la așa-numita linie zero, unde au văzut soldați care erau supuși bombardamentelor în permanență de către soldații ruși, aflați la doar câteva sute de metri distanță.

Soldat ucrainean: „Cel mai înspăimântător lucru este atunci când vezi un tanc venind spre tine, iar când acesta lansează salvele, totul se întâmplă foarte repede. Când un obuz zboară spre poziția noastră, îl auzi și ai una sau două secunde să te ascunzi.”

În acest labirint de pământ, șansele de supraviețuire sunt mai mari atunci când cad bombele, însă teama soldaților rămâne mare.

Sedoy, Comandat: „Bineînțeles că toată lumea este speriată, tot timpul, și eu sunt speriat. Dar dacă oamenii mei văd asta, atunci și ei vor fi speriați, așa că, oficial, nu mi-e frică.”

Jurnaliștii prezenți pe linia frontului au spus că soldații intervievați spun că este nevoie de mai multe tancuri moderne de la aliații europeni ai Ucrainei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE