Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina trebuie să mai aștepte livrarea de tancuri. Aliații nu au luat o decizie în privința trimiterii unui transport rapid de blindate

Aliații occidentali nu au reușit să se pună de acord în privința trimiterii unui transport rapid de tancuri Ucrainei. Kievul vrea să-și consolideze stocurile de armament, în vederea unei ofensive împotriva Rusiei în aceasta primăvară. Cu toate acestea, Statele Unite au insistat ca Ucraina să se abțină de la o astfel de operațiune.

Secretarul american al Apărării a mai spus că va fi foarte greu pentru Ucraina să respingă forțele Rusiei din țară în acest an. Președintele Zelenski s-a adresat aliaților și a insistat asupra necesității imperative de a primi blindate grele.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Da, va trebui să luptăm în continuare pentru furnizarea de tancuri moderne și în fiecare zi devine tot mai evident faptul că nu există alternativă și că trebuie luată o decizie în privința tancurilor.”

John Kirby, Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA: „Este ușor de înțeles de ce președintele Zelenskyi, având în vedere situația cu care se confruntă în Donbas și anticipând că s-ar putea confrunta cu aceleași pericole și în săptămânile următoare, ar dori tancuri suplimentare.”

În timpul întâlnirii oficialilor NATO, câteva zeci de protestatari au demonstrat în Germania pentru a cere ministrului german al apărării să ia o decizie cu privire la trimiterea de tancuri. Acesta a declarat că opiniile aliaților sunt contradictorii și a adăugat că la Ramstein nu s-a discutat despre autorizarea altor țări de a trimite tancuri Leopard 2.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE