Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Viața după medalia olimpică. Campioane ale României au vorbit despre viața lor după cariera olimpică

Cum continuă viața unui sportiv de performanță după ce acesta se retrage din activitate? Care sunt provocările în cazul său, atunci când este nevoit să apeleze la reconversie profesională.

Cât de greu este să schimbi, brusc, ritmul vieții? De la aceste întrebări a plecat o dezbatere la care au participat trei dintre campioanele olimpice ale României.

Excelența Sa Nicolas Warnery, Ambasadorul Franței în România, a primit la reședința sa sportive care ne-au adus de-a lungul vremii cele mai mari bucurii.

Medaliate cu aur, campioanele olimpice au vorbit despre viața după carieră. După ce ani la rând fiecare zi a însemnat multă ambiție, perseverență, curaj și autodepășire, un sportiv trebuie pur și simplu să se reinventeze, să-și găsească un drum nou.

”Suntem în anul Olimpiadei, iar pentru noi, francezii, este important, pentru că gazda Jocurilor Olimpice este Parisul. De aceea, am vrut să punem accentul pe reușitele campioanelor olimpice din România și să le subliniem importanța.

Și, în același timp, discutăm și despre un subiect mai puțin dezbătut, pentru că viața unui sportiv continuă și după retragerea sa din activitatea sportivă.”, a declarat Nicolas Warnery, ambasadorul Franței în România.

Evenimentul găzduit de Ambasada Franței de Ziua Internațională a Femeii a fost și un prilej pentru cei prezenți de a descoperi o parte din istoria femeilor în lumea sportului, de la începutul secolului XX până în zilele noastre.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE