Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vera Wang, creatoarea de modă care le-a oferit femeilor rochii de mireasă ca din povești

Este sezonul nunților – și aproape orice mireasă visează să pășească spre altar într-o rochie Vera Wang.

De-a lungul carierei, creatoarea de modă a reușit să își transforme micul boutique de nunți din New York într-un imperiu care ajută femeile să se simtă ca niște adevărate prințese, în una dintre cele mai importante zile din viața lor.

Verga Wang, pasionată de patinaj

Cu mult înainte de a crea nunți ca în povești, Vera Wang s-a îndrăgostit de patinaj în Central Park New York – după ce a primit cadou de la tatăl ei o pereche de patine. A visat să facă parte din echipa olipica de patinaj – nu a reușit, dar rochiile ei da.

Creatoarea de modă americană a declarant în repetate rânduri că marile ei iubiri în viață sunt 2 litere F: figure skating (patinjajul) și fashion (moda).  Dacă cu patinajul nu a reușit din cauza unei probleme de sănătate, în modă a devenit cunoscută la nivel mondial. Și-a început cariera în anii facultății, când s-a angajat la un magazin Yves Saint Laurent din New York. După abolvire s-a angajat la Vogue, unde a devenit cel mai tânăr redactor de până atunci.

A încercat să ajungă editorul șef al publicației dar nu a reușit – așa că a deminsionat și s-a angajat la Ralph Lauren. S-a îndrăgostit și a început să își planifice nunta, moment în care a descoperit o mare lipsă pe piața americană: cea a rochiilor de mireasă pentru femeile moderne. În 1990 și-a deschis un boutique unde a început să creeze rochii de mireasă – care s-au bucurat de un succes imediat. Nu a durat mult până ce a decis să ofere clienților și bijuterii.

Vera Wang nu s-a limitat doar la rochii albe. A optat și pentru negru și roșu în creațiile sale

Vera Wang a creat rochii elegante, diafane – dar ușor de purtat. A spart tiparele când trimis pe podium mirese în nude și negru – industria a fost șocată dar creatoarea a spus cu tărie că o mireasă în negru – este extrem extrem de sexy.

A creat o colecție întreagă formată din rochii de mireasă roșii – aducând astfel un omagiu țării de origine a părinților ei – China – și a explicat că acolo, roșul este o colorare care aduce noroc. A renunțat la stereotipuri, a creat din pasiunie iar rochiile ei au fost menționate în cele mai cunoscute seriale pentru femei: Sex and the City sau Gossip Girl. Iar în viața reală, vedetele i-au purtat creațiile: Ariana Grade, Victoria Beckham și Alicia Keys, fiind doar câteva dintre ele.

Dar nu a uitat de pasiunea sa pentru patinaj: la începutul anilor 90 a început să creeze costume de patinaj pentru olimpici. I-a îmbrăcat pe Nancy Kerrigan, Michelle Kwan și cel mai recent, pe Nathan Chen. Cu fericire, Vera a declarat pentru Vogue: „Eu nu am reușit să ajung în echpa olipică, dar costumele mele, da”.

Pe lângă cariera de success, Vera Wang este adesea lădată pentru felul în care arată la cei 73 de ani. Întrebată despre cum își menține lookul, acesta a spus că factorii cheie sunt odihna, munca și evitarea soarelui.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE