Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Venituri mici, cheltuieli mari. INS: 60% dintre cheltuielile de consum pe gospodărie se duc pe alimente și facturi

Aproape două treimi dintre cheltuielile de consum ale unei familii se duc lunar pe alimente, băuturi, țigări și facturi. Este concluzia unui studiu realizat de Institutul Național de Statistică, din care reiese că majoritatea românilor rămân cu sume insuficiente pentru investiții sau sănătate.

Cea mai mare parte a veniturilor unei familii se duce pe cheltuielile lunare obligatorii, mai exact, 86% din cei aproximativ 6.200 de lei câștigați de o gospodărie, iar aici sunt incluse atât salariile, cât și diferite ajutoare, dar și produse în natură. Mai rămâne un rest de 866 de lei, folosit pentru diverse cheltuieli, dintre care investițiilor nu le revine nici un procent.

Potrivit studiului INS, aproape 60% din cheltuielile lunare ale unei familii este alocat pentru alimente, băuturi, țigări și facturi pentru utilități.

Câți bani câștigă și cheltuiește o persoană, în fiecare lună

În medie, aproape 2.500 de lei sunt veniturile, iar cheltuielile, 2.136 de lei. Mai trebuie precizat că românii din mediul rural au venituri mai mici decât cei din mediul urban.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE