Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vara călătoriilor cu trenul la preț redus: Spania, reducere de 50% din prețul biletelor Interrail pentru tinerii sub 30 de ani

Toată lumea la bord! Tinerii din Spania au acum posibilitatea de a pune mâna pe abonamente Interrail la jumătate de preț pe perioada verii.

Abonamentele speciale la preț redus - care permit călătoria pe mii de kilometri din rețeaua feroviară europeană - sunt disponibile pentru rezidenții spanioli cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani.

Guvernul speră ca acest plan să "încurajeze călătoriile de vară în rândul tinerilor și să contribuie la redresarea sectorului cultural și turistic în urma pandemiei", potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor.

Reducerile sunt valabile de la 15 iunie până la 15 septembrie.

Spania a anunțat, de asemenea, o serie de reduceri de călătorie pentru a încuraja călătoriile interne, inclusiv reduceri de 90 % la prețurile biletelor de autobuz de stat și la unele rute de trenuri interne, potrivit Euronews Travel.

Cum pot tinerii din Spania să obțină un abonament Interrail la preț redus?

Posesorii acestui abonament Interrail pot călători pe mii de rute feroviare din întreaga Europă, de la fiordurile Norvegiei la plajele din Italia.

Abonamentele pot fi rezervate pentru o anumită perioadă de timp, cum ar fi o lună, timp în care pot fi utilizate peste granițe. Alternativ, ele pot fi rezervate pentru un anumit număr de zile sau pentru o singură țară.

Vă puteți urca în majoritatea trenurilor dacă arătați personalului legitimația Interrail pe telefon. Prețurile pornesc de la 194 de euro pentru patru zile de călătorie în decurs de o lună, în 33 de țări.

Puteți căuta alte tipuri de abonamente pe site-ul Interrail în funcție de data și locul unde doriți să mergeți și de vârsta celor care călătoresc. Rețeaua Interrail, care se întinde în 33 de țări, cuprinde peste 40. 000 de stații de cale ferată.

Noua reducere va face ca acestea să fie mai accesibile pentru tinerii sub 30 de ani din Spania.

Premierul Pedro Sánchez a anunțat această schimbare la 6 mai, în timpul unui miting politic în Murcia.

Pentru a avea acces la subvenții, tinerii trebuie să își rezerve biletele prin intermediul operatorului feroviar de stat Renfe. Sunt eligibili doar cetățenii UE rezidenți în Spania.

Spania lansează un abonament feroviar intern

Această politică face parte dintr-un set mai larg de măsuri menite să îi facă pe tineri să călătorească.

Între 15 iunie și 15 septembrie, tinerii pot beneficia de o reducere de 90 % la autobuzele de stat și la trenurile de scurtă și medie distanță.

Acest abonament "Interrail spaniol" oferă, de asemenea, o reducere de 50 % la trenurile de mare viteză.

"Spania este a doua cea mai vizitată țară din lume, dar este plină de comori necunoscute pentru mulți spanioli. De aceea, îi vom ajuta pe tinerii noștri să cunoască mai bine Spania, cu ajutorul călătoritului", a declarat Sánchez.

Aceste reduceri se aplică în funcție de fiecare bilet în parte.

Ele se supun acelorași reguli ca și abonamentul Interrail, astfel încât sunt disponibile doar pentru cetățenii UE cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani care sunt rezidenți în Spania.

Spania nu este singura țară care se oferă să subvenționeze călătoriile cu trenul în această vară.

Pe baza succesului înregistrat anul trecut cu abonamentul de 9 euro pentru transportul public, Germania a lansat un program care oferă călătorii interne la prețul de 49 de euro pe lună.

Ungaria a introdus un bilet de transport național nelimitat în valoare de 49 de euro, cu o reducere masivă de 90 % pentru studenți.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE