Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vânzarea țigărilor electronice către minori, interzisă. Camera Deputaților a adoptat proiectul cu 242 de voturi

Proiectul de lege care prevede interzicerea vânzării țigărilor electronice către copii a fost adoptat de Camera decizională a Paralmentului, cu 242 de voturi pentru și unul împotrivă.

De asemenea, produsele care conțin tutun, ţigaretele electronice, flacoanele de reumplere pentru ţigaretele electronice nu mai pot fi vândute prin automate.

Se interzice și vânzarea prin dispozitive de tipul easybox. Proiectul introduce sancţiuni de până la 100.000 lei, în funcţie de gravitatea faptei.

Legea, trimisă pentru promulgare, la Cotroceni

Legea va fi trimisă lui Klaus Iohannis pentru promulgare. Deputații au adoptat recent și interzicerea vânzării de băuturi energizante minorilor.

Alfred Simonis susține că asemenea legii care prevede interzicerea vânzării sau oferirii de băuturi energizante către minori, votată săptămâna trecută, și noua inițiativă privind interzicerea țigărilor electronice, prevede sancțiuni drastice.

”Au zeci de denumiri și sunt poate sute de produse pe care am încercat să le cuprindem în această lege, astfel încât, după ce am interzis comercializarea sucurilor energizante, poate prea târziu pentru că ați văzut că zilele trecute, chiar a doua zi după ce am votat legea, care nu e în vigoare e la promulgare, s-a întâmplat un caz tragic, pare se că în urma consumului de astfel de sucuri energizante.

Iată, după ziua de mâine, când vom vota această inițiativă, merge la promulgare legea care interzice și comercializarea către minori, sub sancțiuni drastice, a acestor tipuri de ţigări electronice care au tot felul de arome și tot felul de gusturi şi tot felul de culori atractive, astfel încât am ajuns ca şi cu sucurile energizante, copii, minorii din România, să fumeze toate ziua, mulţi dintre ei, astfel de ţigări care au arome care de care mai plăcute astfel încât să fie atractive”, spus Simonis.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE