Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vânt, ploi și grindină, în cea mai mare parte a țării. Meteorolog: Până în weekend, vremea va rămâne capricioasă

Vremea rămâne capricioasă, până la sfârșitul săptămânii. Meteorologii avertizează că va ploua în cea mai mare parte a țării, vântul va sufla cu putere, iar în unele zone va cădea grindină.

”Valorile de temperatură se vor situa în jurul celor normale, în partea de sud, sud-vest și mai mici decât cele normale, în rest. Vorbim de temperaturi la scara întregii țări cuprinse între 12 și 18 grade, până spre weekend, când vremea va intra într-un proces de încălzire.

Nu scăpăm de vremea capricioasă, ploile vor continua, motiv pentru care, din această seară, de la orele 18, până joi seară, la orele 20, este în vigoare o informare meteorologică ce vizează ploi moderate cantitativ și intensificări ale vântului, vizate fiind centrul, sudul și estul țării, unde local și temporar va ploua, iar, prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 10 - 15 litri, îndeosebi în zonele deluroase și montane”, a spus Oana Catrina, meteorolog ANM.

În weekend, vremea va începe să se încălzească

”Vestea bună este că în weekend ploile se vor semnala doar pe alocuri, iar temperaturile se vor situa în jurul celor normale pentru perioada în care ne aflăm”.

Vremea în Capitală

Și în capitală, astăzi și în zilele imediat următoare, vor mai fi intervale în care va ploua.

Oana Catrina, meteorolog ANM: ”Temperatura va fi de 15 - 17 grade, dar și în Capitală, în weekend, va fi o vreme mai bună, cu 17 - 18 grade la orele amiezii și probabilitate redusă de apariție a ploilor. Mai așteptăm intervale în care vremea va fi capricioasă, în care perioadele vor alterna, cât și perioade cu ploi”.

Vremea la munte. Pericol de avalanșă

La munte, la peste 1.700 de metri, se va depune strat de zăpadă. În Bucegi există deja risc de avalanșă.

Oana Catrina, meteorolog ANM: Trebuie precizat faptul că, totodată, pe parcursul zilei de joi așteptăm și descărcări electrice și căderi de grindină.

În ceea ce privește Carpații Meridionali și Carpații de Curbură, la altitudini de peste 1.700 de metri, așteptăm precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, condiții în care se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea unele intensificări în partea de est și de sud-est a țării, în zona montană înaltă, viteze, în general, de 45 - 55 de km pe oră.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE