Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Valoarea tichetelor de masă crește la 30 de lei, de la 1 iulie. Klaus Iohannis a promulgat legea

Publicat de: Mirabela Vasile

Valoarea tichetelor de masă se va majora de la 1 iulie, la 30 de lei, după ce Klaus Iohannis a semnat decretul de promulgare a legii nr.165/2018 privind acordarea biletelor de valoare.

Actul normativ stabileşte că valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 30 de lei. Prin excepţie, organizaţiile sindicale legal constituite pot acorda din fonduri proprii, ocazional, tichete cadou membrilor proprii care nu au calitatea de angajaţi ai organizaţiei sindicale, prevede actul normativ, conform Agerpres. Frecvenţa acordării tichetelor cadou şi valoarea lor se stabilesc de către conducerea organizaţiei sindicale. Prevederile referitoare la achiziţionarea şi emiterea tichetelor cadou se aplică în mod corespunzător.

Legea stabileşte şi posibilitatea ca plata taberelor pentru copii să poată fi făcută şi cu voucherele de vacanţă acordate părinţilor. Astfel, voucherele de vacanţă pot fi utilizate şi pentru acoperirea cheltuielilor cu taberele şcolare, naţionale sau tematice, organizate pe teritoriul României, la care participă copilul titularului. Procedura privind plata taberelor se stabileşte prin ordin comun al ministrului Educaţiei şi al ministrului Finanţelor, prevede legea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE