Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Valabilitatea permisului auto ar putea crește la 15 ani. Proiectul de lege a trecut de Senat

Valabilitatea permiselor auto ar putea crește de la 10 la 15 ani în cazul unor anumite categorii de vehicule, potrivit unui proiect de lege adoptat de Senat, prima Cameră legislativă sesizată. Și nu ar fi singura schimbare prevăzută.

Valabilitatea permiselor auto ar putea fi extinsă de la 10 la 15 ani. Pentru vârstnici, scade la cinci sau chiar la doi ani

Creşterea valabilităţii permiselor de conducere de la 10 ani la 15 ani s-ar putea aplica pentru categoriile AM, Al, A2, A, B, Bl şi BE. Scopul ar fi reducerea costurilor şi a timpului alocat pentru reînnoirea permiselor de conducere, potrivit proiectului iniţiat de Guvern, adoptat, marţi, de Senat, transmite Agerpres.

Și nu ar fi singura modificare importantă prevăzută în propunerea legislativă. Pentru persoanele care au 70 de ani sau peste această vârstă, valabilitatea permiselor auto scade de la 10 la cinci ani, pentru aceleași categorii de vehicule: AM, Al, A2, A, B, Bl şi BE. Totodată, potrivit unui amendament admis la proiectul de act normativ, valabilitatea permiselor de conducere eliberate pentru toate categoriile, deţinute de persoane cu vârsta de 80 de ani şi peste această vârstă, este de doi ani.

O altă modificare la proiect însuşită de plenul Senatului stipulează că permisele de conducere eliberate pentru toate categoriile, anterior publicării prezentei legi, îşi păstrează valabilitatea administrativă înscrise pe acestea.

Meseria de șofer, la mare căutare și în 2024

În primele luni din 2024 au fost înregistrate cu 5% mai multe aplicări pentru joburi, față de aceeași perioadă a anului trecut. Iar jobul de șofer e în topul căutărilor, arată datele unei platforme de recrutare online de la noi.

Cei mai mulți au fost interesați de locurile de muncă disponibile pentru șoferii cu permis de conducere de categoria B, dar au fost și foarte mulți interesați de un loc de muncă pentru șoferii de TIR.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE