Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vaccinul anti-COVID, asigurat pentru iarnă. Comisia Europeană a ajuns la un acord cu Moderna

Comisia Europeană și compania Moderna au ajuns la un acord pentru asigurarea a 15 milioane de doze suplimentare de vaccin anti-Covid pentru perioada de iarnă.

Acordul va permite statelor membre UE să aibă acces la variante îmbunătățite de vaccin. Contractul inițial încheiat între executivul european și compania farmaceutică a fost adnotat și prevede amânarea pentru toamnă și iarnă a livrărilor de vaccin deja programate în această vară. Uniunea Europeană a investit masiv în producția de vaccinuri și a exportat 2,4 milioane de doze în 168 de țări.

Alexandru Rafila a declarat că este foarte posibil ca în luna octombrie România să intre în posesia vaccinului anti-COVID-19 adaptat tulpinilor care circulă în prezent.

"Doza patru de vaccin, sper să avem succes cu o nouă campanie de vaccinare începând cu luna octombrie, când se pare că vom fi în posesia vaccinului adaptat tulpinilor circulante", a spus Rafila, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Acesta spune că, în paralel cu doza a patra de vaccin anti-COVID, se va administra şi vaccinul antigripal categoriilor la risc, persoane peste 65 de ani, persoane cu comorbidităţi şi femei gravide.

Potrivit informaţiilor Ministerului Sănătăţii, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate aproape zece mii de noi cazuri.

Câte cazuri de COVID s-au înregistrat în România în ultimele 24 de ore

De altfel, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 9.864 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 5.175 mai multe față de ziua anterioară. 1.996 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 382 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 4.077 cu 222 mai puține față de ziua anterioară.

De asemenea, la ATI sunt internate 295 persoane, cu 21 mai multe față de ziua anterioară. Din cei 295 pacienți internați la ATI, 257 sunt nevaccinați

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE