Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vacanța scurtată a elevilor afectează turismul de la malul mării și sejururile familiilor cu copii. Ce spun hotelierii

Schimbările din educație vor afecta și turismul de la malul mării. Sezonul estival se va încheia pe 1 septembrie, se plâng hotelierii și proprietarii de restaurante, pentru ca părinții să-i poată pregăti pe cei mici pentru începerea școlii.

Elevii și copiii de grădiniță vor începe anul școlar viitor pe 5 septembrie 2022. Faptul că vacanța de vară a elevilor va fi mai scurtă îi afectează pe hotelierii de la malul mării.

„Vestea nu e prea plăcută pentru noi, pentru că în ultimii ani, în luna septembrie, vremea a fost foarte bună. Noi știam că cele două săptămâni de la începutul lui septembrie sunt preferate de foarte mulți turiști care vin pentru că prețurile scad, fiind o temperatură mai plăcută pentru a face baie și, atunci, noi ne-am făcut planurile ca și cum am avea hotelurile pline, până la jumătatea lunii. Nu este o veste prea bună că avem cu o săptămână mai puțin”, a spus Răzvan Dobre, hotelier.

Vestea vine după perioada de pandemie în care turismul a fost foarte afectat

Mulți dintre hotelieri încearcă să-și revină după perioada de doi ani, în care au fost la linia de plutire și speră ca vacanța mare să fie o perioadă plină. Ei au gândit diverse strategii pentru a putea recupera perioada din septembrie în care vor avea pierderi.

„Vom încerca să căutăm anumite variante: prețuri mai mari la final de săptămână, în septembrie, sau atragerea altor tipuri de turiști, evenimente corporate sau business”, a mai adăugat Răzvan Dobre.

Hotelierul a mai spus că cel mai afectat va fi turismul de familie cu copii. Părinții preferau să vina în acea perioadă, pentru că tarifele erau mai mici și se trecea de sezonul de vârf, când era foarte cald afară. Familiile cu copii mici preferau începutul lui septembrie, pentru temperatura plăcută a mării.

Ce spun hotelierii despre începutul verii

„Din ce avem, până acum ca rezervări, situația pare foarte bună, plajele sunt deja amenajate, rezervările vin în continuu, pentru perioada următoare, cu toate că lumea încă face rezervări last minute, pentru a vedea cum este vremea.  Avem foarte multe rezervări pentru iunie, iulie și august.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE