Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vacanța cu rulota, un stil de viață. CamperVan Fest este evenimentul dedicat celor care preferă expedițiile "pe roți"

Iubitorii de autorulote, camioane de expediție și mașini de overland s-au strâns zilele acestea la Râșnov în inima naturii la CamperVan Fest. Un eveniment dedicat comunității celor care preferă expedițiile și vacanțele "pe roți". Pe lângă relaxare, cei peste 200 de participanți iau parte la workshop-uri, seri de film și plimbări cu bicicletele. Festivalul este unul cu energie verde, tot consumul fiind asigurat de un sistem de panouri fotovoltaice.

Daniel este printre primii membri din comunitatea pasionaților de autorulote și nu numai, care a ajuns la Râșnov zilele acestea. Este din București, are 42 de ani și face sute de kilometri în fiecare weekend cu mașina transformată în locuință de vacanță. În doi ani a vizitat toată România, dar a ajuns și în străinătate.

Daniel Rusu: În general la munte, la mare, am fost în Bulgaria și cel mai departe anul acesta am ajuns în Grecia. Până în momentul de față, cu foarte multă muncă din partea mea, eu am investit cam 5.000 de euro în ea. Pe partea de confort, plus vopsit, sudat, tot felul de table, pentru că mașina asta este din `92, e destul de bătrână și a avut nevoie de o reparație capitală.

Cu câteva mii de euro, Valentin a transformat o veche ambulanță într-un spațiu de locuit, iar acum merge în vacanță oriunde își dorește.

Valentin Crețu: Acum doi ani s-a invit o oportunitate de a achiziționa o fostă ambulanță care se potrivea necesităților noastre ca și spațiu, ca și libertatea pe care ne-o propuneam.

De libertate se bucură și ceilalți membrii ai comunității care spun că nu văd altfel vacanța fără autorulotă.

Participant: Pasiunea pentru rulote este de mult, de mic, în spatele nostru e tata cu autorulota și e cumva de vreo 15 ani, să zic așa.

Jurnalist: E mai bine decât la hotel?

Participant: Da, e foarte frumos, e aer curat, ne place foarte mult. Fără rezervare, fără timpul limitat că se termină cazarea, chiar e super, foarte bine.

Radu Tudoroiu – organizator și președinte Asociația CamperVan România: Chestia asta a apărut din cauza unei comunități pe care am făcut-o noi pe Facebook, care se numește CamperVan România. Acum sunt vreo 11.000 și ceva de oameni și toată lumea a vrut să se întâlnească în offline. Nu e un festival deschis cum ar fi Rockstadt sau orice alt festival, e întâlnirea grupului nostru, dar a trebuit să îi spunem cumva. Așa s-a născut. Toată lumea de aici se cunoaște.

Evenimentul este unul verde spun organizatorii, care asigură consumul necesar de energie cu ajutorul unor panouri fotovoltaice

Lucian Popescu – reprezentant companie panouri fotovoltaice: Am venit cu o structură de panouri fotovoltaice, aici avem cam 20 de kW de panouri instalate lângă, plus în spatele dubei mai avem câteva panouri instalate, deci undeva la 25 de kW putere instalată. Practic, cu ce avem aici putem să susținem un bloc.

Este pentru al doilea an la rând când iubitorii de autorulote se întâlnesc la Râșnov. Peste 200 de participanți asistă la workshop-uri despre campere, activități în aer liber și activități pentru copii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE