Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ursula von der Leyen vrea ca UE să sporească presiunea asupra Rusiei. „Vom continua sprijinul nostru nezdruncinat pentru Ucraina”

Uniunea Europeană trebuie să continue presiunile asupra Rusiei și să sprijine Ucraina, a anunțat vineri șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, conform agenției Reuters, citată de Agerpres.

''Trebuie să menţinem creşterea presiunii pe Rusia şi vom continua, evident, sprijinul nostru nezdruncinat pentru Ucraina'', a afirmat președintele Comisiei Europene, într-o conferinţă de presă comună cu premierul suedez Ulf Kristersson.

Aflată în Suedia, țară care a preluat de la 1 ianuarie 2023 președinția rotativă a Consiliului UE, Ursula von der Leyen a reamintit că, dela începerea războiului din Ucraina, la sfârșitul lunii februarie 2022, Rusia a tăiat 80% din livrările de gaze către UE, însă blocul comunitar a reușit să compenseze prin diversificarea surselor de energie.

„A fost depusă o muncă dificilă. Preţul gazului este acum mai mic decât înainte de invazia Rusiei'”, a subliniat șefa Executivului comunitar, potrivit sursei citate.

La 24 februarie 2022, Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei, la ordinul președintelui rus Vladimir Putin. Moscova afirmă că desfăşoară o „operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE