Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ursula von der Leyen, avertisment către partidele din Italia, înaintea alegerilor de duminică

Ursula von der Leyen vine cu un avertisment pentru italieni în ceea ce privește consecințele pe care le va avea dacă se va îndepărta de principiile democratice lansând.

Șefa Comisiei Europene atrage atenția unei amenințări înainte de alegerile de duminică, pe care este foarte probabil să le câștige un bloc de dreapta condus de Giorgia Meloni, potrivit Reuters.

„Abordarea mea este că, indiferent de guvernul democratic care este dispus să lucreze cu noi, vom lucra împreună”, a spus Ursula von der Leyen ca răspuns la o întrebare adresată joi la Universitatea Princeton din Statele Unite.

„Dacă lucrurile merg într-o direcție dificilă, am vorbit despre Ungaria și Polonia, avem instrumente”, a adăugat aceasta.

Aceasta spune cu privire la recomandarea de duminică a Comisiei Europene de a suspenda finanțarea de aproximativ 7,5 miliarde de euro pentru Ungaria din cauza corupției, primul caz de acest fel din blocul celor 27 de națiuni în cadrul unei noi sancțiuni menite să protejeze mai bine statul de drept.

Uniunea Europeană a introdus sancțiunea financiară în urmă cu doi ani ca răspuns la ceea ce consideră că reprezintă subminarea democrației în Polonia și Ungaria, unde premierul Viktor Orban a supus instanțele, mass-media, ONG-urile și mediul academic, precum și a restricționat drepturile migranților, ale homosexualilor și ale femeilor pe parcursul a peste un deceniu la putere.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE